Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Θα επαναληφθεί η ιστορία με την χωματερή στην Φυλή;

Απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ Άνω Λιοσίων στις14-6-1991 


Για έξι χώρους  που είναι  ήδη δεσμευμένοι   και για δύο ΧΥΤΑ που θα γνωρίζαμε άμεσα που ακριβώς θα γίνουν,  έλεγε στις  14-6-1991 στο δημοτικό συμβούλιο των Άνω Λιοσίων  ο τότε πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Γιώργος Λαντζουράκης  προκειμένου να πείσει τους δημότες πως  ο ΧΥΤΑ των Λιοσίων θα είναι προσωρινή λύση .

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν χρειαζόταν να πεισθούν  γιατί ήταν ήδη πεπεισμένοι από τα «γενναία αντισταθμιστικά»  και από τα κόμματα  (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που είχαν  πάρει την απόφαση να καταδικάσουν  την περιοχή.
Πριν από λίγες ημέρες είχε κλείσει η χωματερή του Σχιστού και έτσι η χωματερή των Λιοσίων θα γινόταν η μοναδική χωματερή της Αττικής.
Ο δήμαρχος Ν. Παπαδήμας  ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Λατζουράκης , ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Ευσταθιάδης , ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Απέργης , έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις και εξαπάτησαν τους κατοίκους  προκειμένου να γίνει αποδεκτή  η μεταφορά όλων των σκουπιδιών της Αττικής μετά το κλείσιμο της χωματερής του Σχιστού.
Σήμερα ακούμε ξανά για έξι σημεία και για 2 ΧΥΤΑ που θα γίνουν Ανατολικά  και Δυτικά της Αττικής.
Ελπίζουμε να μην επαναληφτεί η ίδια ιστορία .
Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα έλεγε ο Καρλ Μαρξ .

Σ.Σ ας ανησυχούν ορισμένοι γιατί έρχεται η ώρα που θα μιλήσουμε για  ΟΛΟΚΛΗΡΗ την βρώμικη ιστορία  της χωματερής Άνω Λιοσίων και Φυλής . 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου