Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

το τυράκι και η φάκα.



Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα . Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ από τις  6 Μαΐου είχε καταγγείλει   με επίσημο δελτίο τύπου πως ο ΕΔΣΝΑ σχεδιάζει να ρίξει σκουπίδια πάνω στα σκουπίδια. Το δελτίο τύπου  εδώ
Στις 28 Ιουνίου το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με νεώτερο δελτίο τύπου και με τον δεικτικό τίτλο  Έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής»  της κ. Δούρου ,  κατήγγειλε την απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και κάλεσε  «τους κατοίκους, τους φορείς και τις συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά για να ακυρωθεί άμεσα η κατάπτυστη και παράνομη απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ» Το δελτίο τύπου εδώ
Σε όλες τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν κουράζεται να λέει πως το μεγάλο κόλπο που επιδιώκει το λόμπι των σκουπιδιών είναι η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής στην περίφημη Γ΄ Φάση. 
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν δημοσιοποιούνται οι μελέτες για την ρύπανση από τον ΧΥΤΑ που εξακολουθεί να κρύβει ο ανεκδιήγητος δήμαρχος της Φυλής.
Θα επιδιώξουν την επέκταση στην Γ΄ Φάση κάνοντας τον ίδιο ακριβώς εκβιασμό που είχαν κάνει το 1991 και το 2004. Θα πουν ή θα επεκταθεί  άλλα 300 στρέμματα ο ΧΥΤΑ Φυλής , ή θα μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής.
 Τα γνωστά εργολαβικά συμφέροντα   υπόσχονται  μια «γρήγορη»  και «χαμηλού πολιτικού κόστους» λύση αν γίνει δεκτή η επέκταση στην   Γ΄ Φάση.
Αν λοιπόν το πανωσήκωμα είναι το τυράκι  , η φάκα είναι η Γ΄ Φάση.
Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.
Για αυτό πρέπει να λέμε σταθερά : ούτε πανωσήκωμα ούτε και Γ΄ Φάση . Ούτε κιλό σκουπίδι επιπλέον στην Φυλή.
Υ.Γ ελπίζω να μην κάνουν κάποιοι το λάθος και ανακοινώσουν νέες χωροθετήσεις  μέσα στον Αύγουστο για να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις.  Αυτές οι πρακτικές  δεν ανήκουν στον δικό μας χώρο και μας προσβάλουν.
Θ Ε Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου