Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Σκηνές ξέφρενου πανηγυριού διαφθοράς στην Φυλή.


Είναι αδύνατο πλέον να περιγράψει κανείς το μέγεθος της διαφθοράς στον δήμο Φυλής.
Οι πολύ σοβαρές καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου  κ. Κώστα Παπαϊωάννου πως μοιράζονται πεντοχίλιαρα σε συγγενικά  πρόσωπα  διοικητικών στελεχών  του δήμου  , είναι κυριολεκτικά σταγόνα στον ωκεανό   μπροστά σε αυτά  που γίνονται κάθε μέρα που περνάει στον δήμο Φυλής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα είναι ότι ξέρουν πάρα πολλοί για αυτά που γίνονται  στον δήμο  αλλά δεν μιλάει κανείς  γιατί υπάρχει  πλέον μια γενικευμένη συνενοχή.
Είναι πολλοί αυτοί που τρώνε   τα ψίχουλα που πέφτουν κάτω  από το πλούσιο τραπέζι  και μετά  αισθάνονται ενοχές  γιατί  με αυτόν τον τρόπο πήραν μέρος και αυτοί στο τσιμπούσι.
Η διαφθορά έχει ποτίσει ακόμα και τα θεμέλια των κτηρίων .
Αυτή η τρελή κατάσταση μου θυμίζει σκηνές από την «μαύρη γάτα - άσπρο γάτο» του  Emir Kusturica.
Στο έργο αυτό ο σκηνοθέτης περιέγραφε με ένα εκπληκτικό  τρόπο ένα ξέφρενο  πανηγύρι όπου συμμετείχαν τσιγγάνοι του Δούναβη,  γραφικοί μαφιόζοι, νεόπλουτοι που σνιφάριζαν  κόκα και άκουγαν  ντίσκο, νύφες που το έσκαγαν  από το γάμο , «λαδωμένοι»  τελωνιακοί  και πολλοί   άλλοι  μικροαπατεώνες και μπαγαπόντηδες.
Όλα αυτά συνέβαιναν στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία όταν  είχαν αρχίσει να φαίνονται έντονα τα  σημάδια της παρακμής αλλά και της διάλυσης.
Θυμάμαι ένα γέρο τσιγγάνο στην ταινία που έλεγε «με τα εύκολα λεφτά (από το εμπόριο της κόκας) θα χάσουμε τα παιδιά μας».
Ας είναι καλά λοιπόν αυτοί  πού μοιράζουν τα «εύκολα λεφτά» των αντισταθμιστικών στην Φυλή. Τρέφουν το τέρας της διαφθοράς χωρίς να το καταλαβαίνουν. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου