Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Ενωνόμαστε και αγωνιζόμαστε για να ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ η χωματερή!!!

με το πανό  του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην χτεσινή κινητοποίηση των συλλόγων.

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

δελτίο τύπου 
Ενωνόμαστε και αγωνιζόμαστε για να ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ η χωματερή!!! Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 5/7, στην Ομόνοια.
Η Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της κυβέρνησης βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει σε νέα επέκταση της χωματερής, του ΧΥΤΑ, στη Φυλή, εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση του κόσμου μετά από 8 μέρες με τα σκουπίδια στους δρόμους.
Έτσι, στη συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ στις 27/6/ ψηφίστηκε ένα τερατούργημα. Η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής - στην εξαντλημένη ΄α φάση - ώστε να μπορεί να υποδεχτεί 1.600.000 κ.μ. σκουπιδιών και να παρατείνει για λίγους μήνες ακόμη τη χρήση του εγκληματικού ΧΥΤΑ.
Πάρθηκε μια εγκληματική απόφαση, που διαλύει τις υποσχέσεις της κ. Δούρου για κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Πάρθηκε στο πόδι χωρίς εισήγηση και τεχνική μελέτη και με εκείνη να απουσιάζει συνεχώς από τις συνεδριάσεις του ΕΔΣΝΑ. Ο ισχυρισμός ότι δεν πρόκειται για επέκταση στην γ΄ φάση, αλλά για μια «προσωρινή» λύση αντιμετώπισης της επερχόμενης κρίσης είναι απαράδεκτος. Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά «προσωρινής» επέκτασης και μόνιμης επέκτασης και δεν φαίνεται πουθενά η «μόνιμη» λύση, που θα εξασφαλίσει ότι δεν θα γίνει μια εντελώς νέα χωματερή για άλλα 10 χρόνια στη γ΄ φάση. Οι προειδοποιήσεις μας, εδώ και δύο χρόνια, δεν εισακούστηκαν. Τώρα θέλουν να λήξει η θητεία τους, προτού σκάσει μια τεράστια περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα στα χέρια τους, που θα κάνει τα σκουπίδια των τελευταίων ημερών ένα αστείο.
Η κ. Δούρου και η περιφέρεια με την απόφασή τους για νέα επέκταση στο ΧΥΤΑ Φυλής αποκαλύπτονται. Όμως, είχαν κάνει και άλλη επέκταση 108 στρεμμάτων κι έλεγαν ότι απλώς γεμίζουν με σκουπίδια τους χώρους που θα γίνονταν τα εργοστάσια του κ. Σγουρού. Τότε κανείς δεν αντέδρασε εκτός από μας. Αλλά τώρα δεν κοροϊδεύουν κανένα και εξοργίζουν τους πάντες!...
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στις 6 Μαΐου επίσημα, με δελτίο τύπου, είχε προειδοποιήσει ότι ο ΕΔΣΝΑ αναζητά λύση με το να ρίξει σκουπίδια πάνω στα σκουπίδια και με την απόφαση της Ε.Ε δυστυχώς επαληθεύτηκε απολύτως. Είχαμε επισημάνει ότι δεν είναι τυχαίο το κουκούλωμα του σκανδάλου των μελετών, για τη ρύπανση του ΧΥΤΑ, από την κυβέρνηση, την κ. Δούρου και τον Δήμο Φυλής. Αποδείχτηκε ότι ήθελαν να πάρουν αποφάσεις για την επέκταση του ΕΜΑΚ και του ΧΥΤΑ, πριν μάθουν ή θυμηθούν οι κάτοικοι την αλήθεια για την τοξική βόμβα που είναι στα σπίτια τους.
Η κ. Δούρου και η κυβέρνηση εγκληματούν και αυτοί στη Φυλή, όπως –ακριβώς - έκαναν και οι προκάτοχοί τους. Με πρώτο τον υπουργό περιβάλλοντος, κ. Φάμελλο, παλεύουν για να πείσουν την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες για το πόσο ωφέλιμες είναι οι ΣΔΙΤ και η καύση. Την ίδια ώρα έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο την αποκεντρωμένη διαχείριση και το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, που οι ίδιοι ψήφισαν.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους δημοκράτες κατοίκους, τους φορείς και τις συλλογικότητες σε Δυτική Αττική και Δυτική Αθήνα να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά για να ακυρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή η κατάπτυστη και παράνομη απόφαση χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και κινηματικά και νομικά.
Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
• Δίκαιη και ισόρροπη κατανομή, σε όλες τις περιοχές, των βαρών της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Αττικής.
• Να δοθεί προτεραιότητα - στον σχεδιασμό και στη χρηματοδότηση - στις δημοτικές ή διαδημοτικές υποδομές ανακύκλωσης και κομποστοποίησης υλικών.
• Να εξαιρεθεί η Δυτική Αττική από τους υποψήφιους χώρους εγκατάστασης νέων υποδομών διαχείρισης και ταφής απορριμμάτων ή επικίνδυνων αποβλήτων και να εγκαταλειφθεί η ιδέα για νέες υποδομές στο λατομείο Μουσαμά κλπ.
• Να αρχίσει ΤΩΡΑ το κλείσιμο του ΧΥΤΑ και της εγκατάστασης της Φυλής (ΟΕΔΑ) και η περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου και της ευρύτερης περιοχής.
• Να διαφυλαχθεί αμετάκλητα η εργασία όλων των εργαζόμενων στην ΟΕΔΑ της Φυλής.
• Διαφανής διαχείριση των αντισταθμιστικών χρημάτων για τη χωματερή ως τώρα και άμεση κατάργησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου