Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ο ΕΔΣΝΑ υπάρχει για 3 λόγους ...



Αύριο το μεσημέρι  (ίσως) να συνεδριάσει το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ για δεύτερη φορά εντός του 2019 .
Όμως μην φανταστεί κανείς πως  το αυριανό Δ.Σ θα συζητήσει για  τον κορεσμό του ΧΥΤΑ , ή για τις περίφημες  αποφάσεις της Ε.Ε της 1ης Αυγούστου.
Αυτά τα “πεζά”  θέματα δεν απασχολούν διόλου το Δ.Σ .
Το “σώμα” αύριο θα συζητήσει για  την « Εκλογή Μελών Εκτελεστικής Επιτροπής σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και την  Διόρθωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του ΕΔΣΝΑ» .

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2019 το “σώμα” είχε συζητήσει για τον  καθορισμό του  συνολικού ύψους αντισταθμιστικών οφελών έτους 2019 και τον επιμερισμού τους προς τους οχλούμενους Δήμους . Σιγά μην απασχολούσε το όργανο  πως ο ΧΥΤΑ αντέχει ως τον ερχόμενο Νοέμβριο .
Παραφράζοντας την γνωστή παροιμία θα λέγαμε  “εδώ ο κόσμος χάνεται και ο ΕΔΣΝΑ χτενίζεται” ..
Ρωτούν μερικοί που δεν γνωρίζουν : μα είναι δυνατόν; Γίνεται 3 και 4 άτομα της Ε.Ε να αποφασίζουν μόνα τους για κορυφαία θέματα όπως η κατασκευή ΝΕΑΣ χωματερής στην Φυλή και το Δ.Σ που συμμετέχουν ένα σωρό δήμαρχοι να μην ξέρει τίποτα;  Και όμως γίνεται !
Αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τον  ΕΔΣΝΑ δεν έχουν τέτοιες απορίες για τον ρόλο των οργάνων όπως του Διοικητικού Συμβούλιου ή της Εκτελεστικής Επιτροπής .
Οι γνωρίζοντες ξέρουν πως  για τον ΕΔΣΝΑ δεν έχει  και τόση  σημασία η λειτουργία των θεσμικών οργάνων.
Ο  ΕΔΣΝΑ υπάρχει για 3 λόγους :
Ο πρώτος λόγος είναι για να συντηρεί το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο που είναι υπεύθυνο για το γεγονός πως η περιφέρεια Αττικής είναι μακράν η τελευταία στην ανακύκλωση (4,56%)  και μακράν πρώτη στην ταφή των απορριμμάτων (88,08%) .  
Ο δεύτερος λόγος είναι να μοιράζει λεφτά στον δήμο Φυλής.  Ο Δήμος Φυλής πρέπει να έχει την οικονομική άνεση ώστε να   μπορεί  να εξαγοράζει τις συνειδήσεις των ιθαγενών προκειμένου να δέχονται να ζουν και να πεθαίνουν (κυριολεκτικά) με τα σκουπίδια.  Σημείωση : Ο Δήμος Άνω Λιοσίων από το 1993 έως το 2001 εισέπραξε ως αντισταθμιστικά 51.150.903.958 δις  δραχμές  και από το 2002 έως σήμερα ο ενιαίος Δήμος Φυλής  πάνω από 630.000.000 ευρώ !
Ο τρίτος λόγος είναι να μοιράζει λεφτά στον εργολάβο ! Θα ρωτήσει κανείς τώρα ποιος είναι αυτός ο εργολάβος;
Είναι αυτός που κατασκευάζει και συντηρεί τα κύτταρα του ΧΥΤΑ . Είναι αυτός που διαχειρίζεται το ΕΜΑΚ και τον αποτεφρωτήρα και την μονάδα βιοαερίου.  Είναι αυτός που θέλουν να του δώσουν τώρα γύρω στα 150.000.000 για την “αναβάθμιση” του  ΕΜΑΚ και την ΝΕΑ χωματερή.
Καταλάβατε τώρα γιατί υπάρχει ο ΕΔΣΝΑ; Και γιατί ο εργολάβος θέλει να έχει τους δικούς του ανθρώπους στα όργανα και στο σωματείο των εργαζομένων; Και γιατί όλοι εμείς πληρώνουμε σαν κορόιδα ;

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου