Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Η διεύθυνση του σχολείου στέλνει «μηνύματα» στους γονείς και οι γονείς αντιδρούν!

Σε μια ακόμα προσπάθεια να χτυπηθούν οι μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή, η διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων καλεί τους γονείς να «σπάσουν» τη κατάληψη. Προφανώς συμφωνώντας με τις μεθοδεύσεις για νέο ΧΥΤΑ στην περιοχή και με τη διαιώνιση της λειτουργίας της υπάρχουσας χωματερής, στέλνει μηνύματα με τα οποία «παρακαλεί» τους γονείς να «βοηθήσουν στην επαναλειτουργία του σχολείου»...

Οι μαθητές των Άνω Λιοσίων είναι σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Δευτέρα, με καταλήψεις στα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης. Κεντρικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής και να μη δημιουργηθεί νέα χωματερή δίπλα στην ήδη υπάρχουσα, σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό «Γεννηματά 2».
Οι μαθητές καταγγέλλουν επίσης ότι ο γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος, προσπάθησε με ψέματα να τους πείσει να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει απόφαση για νέα χωματερή ή ότι ο δήμαρχος Παππούς δεν έχει υπογράψει κάτι τέτοιο και άλλα... Σημειώνεται ότι η απόφαση για επέκταση της χωματερής πάρθηκε ομόφωνα στον ΕΔΣΝΑ όπου συμμετέχει ο σημερινός δήμαρχος της πόλης, όπως και ο προηγούμενος.
Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων Σωματείων και φορέων της περιοχής είναι ο αποκλεισμός της Λ. ΝΑΤΟ, στο ύψος του ΧΥΤΑ Φυλής, την Τετάρτη 9 Οκτώβρη, 6.30 μ.μ.

Η «Αγωνιστική Ενότητα Γονέων» Άνω Λιοσίων

Κάλεσμα στήριξης στον δίκαιο αγώνα των μαθητών απευθύνει η «Αγωνιστική Ενότητα Γονέων» Άνω Λιοσίων.
Σε ανακοίνωση αναφέρει:
«Τις τελευταίες μέρες, τα σχολεία των Άνω Λιοσίων με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή με μαζικές πορείες στους δρόμους της πόλης, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.
Τα παιδιά μας δίνουν έναν δίκαιο αγώνα που αφορά την ποιότητα της ζωής και το μέλλον τους, δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους.
Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα, πέρα από τους μαθητές, δεκάδες φορείς και σωματεία της Δυτικής Αθήνας και Αττικής παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και οργανώνουν την πάλη ενάντια στη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή, με επόμενο σταθμό τον αποκλεισμό της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ύψος του ΧΥΤΑ, την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ.
Θεωρούμε λαθεμένη την ενέργεια της διεύθυνσης του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων να στείλει ανακοίνωση στους γονείς του σχολείου καλώντας τους να παρέμβουν για να σταματήσουν οι μαθητές τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και την κατάληψη του σχολείου.
Ο ρόλος της διεύθυνσης του σχολείου δεν είναι να μας βάλει να φαγωθούμε μεταξύ μας γονείς και μαθητές. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να στηρίξει την προσπάθεια και την κοινή πάλη ενάντια στο καρκίνωμα της χωματερής.
Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τη μορφή πάλης που έχουν καταλήξει οι μαθητές, την έχουν αποφασίσει οι ίδιοι μέσα από συνελεύσεις και οι ίδιοι θα καταλήξουν για τη συνέχεια ή την αλλαγή της μορφής της.
Είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων καθώς και όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών και να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Σωματείων και Φορέων Δυτικής Αττικής.
Είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου