Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Σοκαριστικά στοιχεία για την μόλυνση από τον ΧΥΤΑ Φυλής. Υπάρχει Εισαγγελέας περιβάλλοντος;


Η εφημερίδα "οικονομία για το περιβάλλον"  του ΠΑΚΟΕ  στο τεύχος του Σεπτεμβρίου παρουσιάζει  έρευνα  με μετρήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση  που έγινε κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής  (κυρίως στον οικισμό Γεννηματά ) και που δείχνει πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους καρκινογόνους υδρογονάνθρακες και την φορμαλδεΰδη . 
Διαβάστε την έρευνα ΕΔΩ
Όσοι  διαβάζουν  το antilogos.15 γνωρίζουν πως υπάρχει και μια  άλλη έρευνα για τα ρυπαντικά φορτία  του ΧΥΤΑ Φυλής  που είχε πραγματοποιήσει η εταιρία ASPROFOS για λογαριασμό του δήμου Φυλής το 2015 και ο δήμαρχος Φυλής αρνείται να την δημοσιοποιήσει  αγνοώντας ακόμα και την εισαγγελική παραγγελία που του ζητά να μας χορηγήσει αντίγραφα των μελετών.

Το περίεργο είναι το εξής : όταν κάποιοι ιδιώτες  πραγματοποιούν έρευνες για την ρύπανση από τον ΧΥΤΑ Φυλής , τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά . Όταν οι  έρευνες γίνονται για λογαριασμό του  ΕΔΣΝΑ , τα αποτελέσματα είναι εντελώς διαφορετικά.  Σε αυτές τις έρευνες ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν προκαλεί ρύπανση και δεν ευθύνεται ούτε καν για την δυσοσμία. Η χωματερή σε αυτές τις έρευνες είναι κάτι  σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι .
Σε ένα κανονικό κράτος ο εισαγγελέας περιβάλλοντος θα έπρεπε να διατάξει έρευνα και να μαζέψει το ΣΥΝΟΛΟ των μελετών που έχουν γίνει για να βρεθεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.
Σε ένα κανονικό κράτος όταν αποκαλυφθεί πως έχεις στοιχεία για την μόλυνση του περιβάλλοντος και τα κρύβεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημόσια υγεία , πας στην φυλακή.
Όλα αυτά σε ένα κανονικό Αστικό κράτος  που τηρεί τους νόμους που ψηφίζει.
Στην Ελλάδα δυστυχώς  η μαφία των σκουπιδιών που μπορεί και κρύβει τα στοιχεία για την μόλυνση  από τον ΧΥΤΑ της Φυλής (και όχι μόνο) , προστατεύεται  ποικιλοτρόπως  και  ο καρκίνος θερίζει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία  της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό θανάτων από νεοπλασίες παρουσιάζει αύξηση 31,7% στην Π.Ε δυτικής Αττικής , έναντι 10,1 στην λοιπή περιφέρεια Αττικής το διάστημα 1999-2015.
Με τις υγείες μας ..

  Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου