Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά;


      Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά;
        Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα.
                                                                                         Δ. Σαββόπουλος
Οι καταλήψεις μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων στα Άνω Λιόσια αν μη τι άλλο , τα κατάφεραν και έσπασαν την σιωπή που είχε επιβληθεί για την ΝΕΑ χωματερή.
Από την 1η Αυγούστου που αποφασίστηκε να γίνει η ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή , οι τοπικοί άρχοντες που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην καταδικαστική απόφαση , συνεπικουρούμενοι από τα τοπικά ΜΜΕ είχαν επιβάλει σιγή ασυρμάτου.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου τύρβαζε περί άλλων , οι τοπικοί σύλλογοι ασχολούνταν με κάτι ΤΣΟΥΚΛΙΔΙΑ , τα ελεγχόμενα τοπικά ΜΜΕ ασχολούνταν με βαφτίσια και αγιασμούς . Για την ΝΕΑ χωματερή ούτε κουβέντα !
Ο στόχος τους είναι απολύτως προφανής . Θέλουν σαν τρελοί να γίνει η ΝΕΑ χωματερή και ο κόσμος να μην το πάρει χαμπάρι. . Δεν το κάνουν μόνο γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος.
Το κάνουν γιατί έχουν τεράστια συμφέροντα από την ύπαρξη της χωματερής .
Το κάνουν γιατί γνωρίζουν καλά πως η κοινωνία δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτό το έγκλημα και πως αν ξεσηκωθεί θα το σταματήσει.
Δεν είναι τυχαίο που πριν μερικούς μήνες κορόιδευαν τους πολίτες λέγοντας τους πως δεν θα δεχτούν ούτε ένα κιλό σκουπίδι στην χωματερή και πως θα την μετατρέψουν σε περιβαλλοντικό πάρκο με ψαράκια και πουλάκια .
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τις μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ παρά την εισαγγελική παραγγελία που τους ζητά να χορηγήσουν τις μελέτες.
Δεν είναι τυχαίο που για 50 ολόκληρα χρόνια δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ καμιά μελέτη για την ρύπανση της περιοχής και τις επιπτώσεις της στην υγεία του πληθυσμού.
Γνωρίζουν καλά πως αν ξεσηκωθεί ο κόσμος στην Φυλή και την δυτική Αθήνα , η χωματερή θα κλείσει και για αυτό κάνουν τα πάντα για να κρατούν τους ανθρώπους στο σκοτάδι.
Και ξαφνικά τα παιδιά των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης με τις καταλήψεις τους τα κατάφεραν να σπάσουν την σιωπή και να τους χαλάσουν το στημένο σκηνικό.
Τα πράγματα είναι απλά. Τα παιδιά ζητούν το αυτονόητο με τον τρόπο που ξέρουν . 
 Ζητούν να μην γίνει ΝΕΑ χωματερή κοντά στα σπίτια τους και να κλείσει η χωματερή που μολύνει τα σώματα και τις ψυχές των ανθρώπων . Τόσο απλά.
Μην ξεχνάμε πως τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν κοντά στην χωματερή και πως έχουν δει συγγενείς και φίλους να χάνουν την ζωή τους από τον καρκίνο.
Οι δημοτικοί άρχοντες που δεν τόλμησαν να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο για την υπογραφή τους , δεν τολμούν να μιλήσουν και για τις καταλήψεις των παιδιών .
Όπως όμως  συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις βρέθηκαν κάποιοι που ανέλαβαν να κάνουν οι ίδιοι αυτή την βρώμικη δουλειά ή την δουλειά του μαντρόσκυλου που λέγαμε και στα χωριά μας.
Άρχισαν λοιπόν να συκοφαντούν το αγώνα των παιδιών πως είναι τάχα υποκινούμενος από κάποιες συλλογικότητες εκτός σχολείου και να κινδυνολογούν λέγοντας πως τα παιδιά είναι μικρά και κινδυνεύουν από  την συμμετοχή τους στις καταλήψεις.
Από τις νεοπλασίες που είναι τριπλάσιες σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική δεν κινδυνεύουν τα παιδιά και κινδυνεύουν από τις καταλήψεις.
Από την μόλυνση της ατμόσφαιρας που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην χωματερή δεν κινδυνεύουν .
Από την εγκληματικότητα που σε  μεγάλο βαθμό οφείλεται στην υποβάθμιση της περιοχής από την χωματερή δεν κινδυνεύουν τα παιδιά . 
Από την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες κινδυνεύουν ! Κάποιοι αχαρακτήριστοι έφτασαν στο σημείο να αναρωτιούνται τι θα γίνει να επέμβουν τα ΜΑΤ στα σχολεία!
Άλλοι ανησυχούν για το αν αυτά τα παιδιά που κακομαθαίνουν στους κοινωνικούς αγώνες γίνουν υπεύθυνοι ψηφοφόροι σε λίγα χρόνια !
Φοβούνται μην τυχόν και λάβουν τα παιδιά καμιά παράξενη διαπαιδαγώγηση και μεγαλώνοντας δεν γίνουν οι σωστοί πολίτες που θα προσκυνούν και θα λιβανίσουν την εξουσία.
Και να σκεφτεί κανείς πως σε αυτόν το δήμο θέλουν να γιορτάσουν με κάθε μεγαλοπρέπεια τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και να βγάζουν λόγους για το ελεύθερο πνεύμα των Ελλήνων αγωνιστών που έβαλαν τα στήθη τους στα βόλια του εχθρού..
Υ.Γ δεν ξέρω αν αυτά που γράφουμε τα διαβάζει κανένα από αυτά τα παιδιά . Έστω και ένα να το διαβάζει όμως θέλω να του πω μπράβο παιδί μου και μην μασάς . Αν μπορέσεις εσύ και οι φίλοι σου να γράψετε ιστορία κλείνοντας την χωματερή να το κάνετε.  Να είσαι βέβαιος πως  θα είσαστε περήφανοι για αυτόν τον αγώνα σας σε όλη σας την ζωή. 
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου