Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Να μην φύγουμε από τους δρόμους αν δεν κλείσει η χωματερή



Καζάνι που βράζει θυμίζει η δυτική Αθήνα μετά την εξοργιστική απόφαση του ΕΔΣΝΑ για να γίνει ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή ελάχιστης δυναμικότητας 4.000.000 κ.μ παράλληλα  με τις  νέες εσωτερικές επεκτάσεις (πανωσηκώματα).
 Τελικά η φαεινή ιδέα να συνεδριάσει ο ΕΔΣΝΑ την 1η Αυγούστου με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να μην υπάρξουν κοινωνικές  αντιδράσεις,   έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και προκάλεσε οργή και αγανάκτηση.

Η 248/19 απόφαση του ΕΔΣΝΑ να γίνει ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή , δεν είναι απλά μια άδικη απόφαση σε βάρος των ανθρώπων της δυτικής Αθήνας που περίμεναν να σταματήσει κάποια στιγμή η αδικία και τελικά διαψεύστηκαν.
 Ο τρόπος  που πάρθηκε αυτή η απόφαση προκαλεί την νοημοσύνη του κόσμου και αυτό στην πολιτική δεν συγχωρείται και τιμωρείται σκληρά.   Κανείς δεν θέλει να τον θεωρείς βλάκα και να του το δείχνεις κιόλα.
Ακόμα και οι πιο ανυποψίαστοι  άνθρωποι κατάλαβαν   πως  ο τρόπος που πάρθηκε αυτή η απόφαση  κινεί υποψίες και προκαλεί σοβαρά ερωτήματα .
 Αλήθεια : 
Πότε ανακάλυψαν στον ΕΔΣΝΑ ότι ο ΧΥΤΑ αντέχει μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο; Το ανακάλυψαν μετά τις εκλογές ή το ήξεραν από πριν και μας έλεγαν ψέματα πως ο ΧΥΤΑ αντέχει για αρκετά χρόνια ακόμα;
Γιατί  η Ρένα Δούρου αμέσως μετά τις εκλογές έλεγε πως δεν πρόκειται να  πάρει καμιά απόφαση που θα δεσμεύει την νέα διοίκηση  και  δυο μήνες αργότερα πήρε απόφαση να γίνει ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή;
Πως ήξεραν ότι  θα γίνει  αυτή την έκτακτη συνεδρίαση  ο δήμαρχος Φυλής και ο κ. Μπουραίμης  και το   δεν ήξεραν ούτε οι πιο στενοί συνεργάτες της κ. Δούρου; Ποιος το "συντόνισε" όλο αυτό τα παρασκήνιο; 
Ποιο πολιτικό ή παραταξιακό όργανο αποφάσισε για την ΝΕΑ χωματερή; Αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Αποφάσισε η Δύναμη Ζωής ; Ήταν μια προσωπική απόφαση ;
Γιατί δεν ρωτήθηκε κανένα  δημοτικό συμβούλιο της περιοχής για την ΝΕΑ χωματερή; Γιατί εξαπατήθηκε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 31 Ιουλίου με την υπόσχεση πως δεν θα συζητηθεί πλέον το θέμα της νέας χωματερής  και συζητήθηκε κρυφά την επομένη;
Τα ερωτήματα είναι δεκάδες αλλά το συμπέρασμα είναι ένα . Η κ. Δούρου σε συνεννόηση με τον κ. Πατούλη και τον δήμαρχο της Φυλής κ. Παππού (ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους) πήραν μια καταδικαστική και απαράδεκτη απόφαση σε βάρος την δυτικής Αθήνας.
Μόνο που αυτοί οι λόγοι, (εισαγγελείς -εργολαβικά συμφέροντα -  αντισταθμιστικά ) , δεν αφορούν κανένα από όλους εμάς,  παρά μόνο τους ίδιους .
Εμάς μας ενδιαφέρει να σταματήσει η κοροϊδία, να  αποδοθεί δικαιοσύνη και να κλείσει επιτέλους η εγκατάσταση της Φυλής  
Και για να γίνει αυτό ένας τρόπος υπάρχει.   Να βγούμε στους δρόμους .
Σήμερα το απόγευμα στην λεωφόρο ΝΑΤΟ με τα σωματεία και τους φορείς . Αύριο στις καταλήψεις των σχολείων και στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Την Κυριακή με τη ένωση γονέων Πετρούπολης. Μεθαύριο σε καταλήψεις γραφείων και στην Βουλή.
Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Να μην φύγουμε από τους δρόμους αν δεν αποφασιστεί το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής.
Θ.Ε.Μ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου