Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Κρίτων Αρσένης : στην βουλή το σκάνδαλο των μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής. (video)


 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO με την συζήτηση . 
 
Ο Βουλευτής Δυτικού Τομέα του ΜέΡΑ25 Κριτών Αρσένης με την σημερινή επίκαιρη ερώτηση αποκάλυψε την κάλυψη της κυβέρνησης στο Δήμαρχο Φυλής που αποσιωπά την μελέτη των καρκινογόνων ρύπων του ΧΥΤΑ Φυλής εδώ και 4 χρόνια.

Η μελέτη που εκπονήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από την εταιρεία ASPROFOS ENGINEERING μετά από παραγγελία του Δήμου Φυλής, έκτοτε έμεινε στο συρτάρι. Μέσα από διαρροή μέρους της στον τύπο, μάθαμε ότι καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, διοξινών, μεθανίου αλλά και ραδιενεργών στοιχείων όπως ραδίου 224 και 226, τριτίου 3, θορίου 232. Συγκεκριμένα, σχετικά με τις επιπτώσεις των ραδιενεργών στοιχείων, η έρευνα αναφέρει ότι «προκαλούν ακτινοβολίες πολύ μεγαλύτερες από τη φυσική ακτινοβολία, με αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας όλων των ζώντων οργανισμών».
Ο υφυπουργός εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβανιός, ούτε λίγο ούτε πολύ απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη ότι οι πολίτες που πεθαίνουν από τα βαρέα μέταλλα μπορούν να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια. Η κυβέρνηση έκλεισε το μάτι στους τοπικούς άρχοντες ώστε να παραβιάζουν ελεύθερα την περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως την Σύμβαση του Άαρχους για το δικαίωμα των πολιτών στην περιβαλλοντική πληροφόρηση που είναι και ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.
Η μαφία των σκουπιδιών αντί να ασχοληθεί με το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή “ανακάλυψε” λάθος στην ερώτηση και επιχείρησε να γελοιοποιήσει τον άνθρωπο που τόλμησε να φέρει το θέμα στην βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου