Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

«Το Πάρκο Τρίτση θα νικήσει»: Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στη νέα δεντροφύτευση (φωτογραφίες)

Δήλωση του Γιώργου Κομματά : Μια απόλυτα ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ δεντροφύτευση που όμοιά της πραγματοποιήθηκε το 1985 με την πρωτοβουλία των τότε δημάρχων Αγίων και Καματερού Νίκου Αποστόλου και Βασίλη Κατσαρού.Με την δεντροφύτευση του 1985 αποτράπηκε η οικοδόμηση του Νότιου τμήματος του Πάρκου που προέβλεπε την ανέγερση τριών κτιρίων του ΕΛΟΤ,ΕΟΜΕΧ και ΟΑΕΔ. Με τη σημερινή δεντροφύτευση έκλεισε ένας κύκλος αμφισβήτησης του συγκεκριμένου χώρου απο το Δήμο Ιλίου.Αν και η οριστική ανάρτηση του Κτηματολογίου, που αναγνώριζε την κυριότητα του συγκεκριμένου χώρου στο Πάρκο και όχι στο Δήμο Ιλίου και η μήνυση του Δασαρχείου κατά του Δήμου Ιλίου, όταν θέλησε να μετατρέψει το συγκεκριμένο χώρο σε χώρο πανηγυριών είχαν ξεκαθαρίσει το τοπίο και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.Γεγονότα που η παράταξή μας ΄΄Αλληλεγγύη η δύναμή μας΄΄έπαιξε καθοριστικό ρόλο με τις παρεμβάσεις της .
Δράττομαι της ευκαιρίας και προσωπικά θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό και τις ευχαριστίες σε ένα άνθρωπο που μας έχει συγκινήσει με το ενδιαφέρον για το Πάρκο και θεωρώ ότι είναι τιμή μας που είναι Πρόεδρος αυτού του Φορέα και δεν είναι άλλος φυσικά από τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΜΠ και πρώην Αντιπρύτανη Γιάννη Πολύζο .Αλλά ευχαριστίες και στη Βουλευτίνα Χαρά Καφαντάρη που όλα τα χρόνια είναι αρωγός στη διάσωση του Πάρκου.

Ο Γιώργος Κομματάς με την βουλευτή Χαρά Καφαντάρη και τον πρόεδρο του φορέα κ. Πολύζο
οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλληλεγγύης Αντώνης Καράλης (επί το έργον) και Αφροδίτη Μπιζά με τον Χάρη Κυρικλίδη γνωστό στέλεχος της αριστεράς .
 Το ρεπορτάζ του left.gr

Η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «απέναντι στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα που έχει στήσει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιλίου και σε αντίθεση με την εχθρική στάση του Δημάρχου, Νίκου Ζενέτου που αγωνιά για την αποτυχία του όλου εγχειρήματος, στέκεται αρωγός σε όλη την προσπάθεια ανάταξης του πάρκου που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια»

Το πρωί της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018, ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σε συνεργασία με τους «Φίλους του Πάρκου», την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» οργάνωσε Ημέρα Δεντροφύτευσης θέλοντας να εμπλουτίσει τη χλωρίδα του πάρκου. 
Οι δεκάδες πολίτες που συμμετείχαν στη δράση φύτεψαν φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, όπως χαρουπιές, κουτσουπιές, ψευδοπιπεριές και άλλα, αποκαθιστώντας το πράσινο σε ένα χέρσο κομμάτι του πάρκου.


Η δημοτική κίνηση, "Αλληλέγγυα Πόλη", με τα μέλη και τους φίλους της συμμετείχε ενεργά και δυναμικά στην ημέρα δενδροφύτευσης, όπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση. "Άλλωστε, εδώ και καιρό, η «Αλληλέγγυα Πόλη», απέναντι στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα που έχει στήσει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιλίου και σε αντίθεση με την εχθρική στάση του Δημάρχου, Νίκου Ζενέτου που αγωνιά για την αποτυχία του όλου εγχειρήματος, στέκεται αρωγός σε όλη την προσπάθεια ανάταξης του πάρκου που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια", σημειώνει.


«Δεν μεμψιμοιρούμε, δεν απέχουμε, δεν ποντάρουμε στην αποτυχία. Στηρίζουμε τόσο με τις προτάσεις και τη συμβολή μας στο δημόσιο διάλογο, όσο και με την έμπρακτη συμμετοχή μας τη σωτηρία του Πάρκου. Σχεδιάζουμε το μέλλον της πόλης μας στη νέα εποχή», το μήνυμα της «Αλληλέγγυας Πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου