Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

υποψήφιος δήμαρχος Φυλής ο Χρήστος Ρούσσας «Τολμάμε στο διαφορετικό»


Ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κάνοντας λόγο για  «μια μεγάλη συμπαράταξη η οποία θα προκύψει από μια πλατιά και κοινωνική συμμαχία». Στην ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων μας ενώνει αφενός η κοινή αγωνία για τον Δήμο μας και αφετέρου το όραμα δημιουργίας ενός βιώσιμου Δήμου, πρότυπου παράδειγμα για όλη την Ελλάδα στα θέματα της χρηστής διοίκησης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της τοπικής ανάπτυξης, της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων και της αποχωματεροποίησης, της προσβασιμότητας και της αρμονικής συνύπαρξης όλων των κοινωνικών ομάδων.
Η ανακοίνωση του Χρήστου Ρούσσα:
"Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Πολλά θέματα με απασχολούν τα τελευταία χρόνια που αφορούν τον Δήμο μας. Θέματα που είμαι σίγουρος πως έχουν απασχολήσει κι εσάς.  Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα ο Δήμος μας θα είναι ένας Δήμος πειραμάτων, για πόσο ακόμα θα στεκόμαστε στο "φαίνεσθαι" εγκαταλείποντας το "είναι". 

Είναι γεγονός πως έχουμε κουραστεί πολύ από τον αναποτελεσματικό τρόπο διοίκησης των εκάστοτε δημοτικών αρχών και πιστεύω πως ήρθε η ώρα τελικά να αφήσουμε τον καναπέ μας και να δηλώσουμε ισχυρή παρουσία  υψώνοντας επιβλητικά τη φωνή μας. ΟΛΟΙ ! Το οφείλουμε στα παιδιά μας να αποτελέσουμε πρότυπο με τις πράξεις μας. Ήρθε η ώρα να αδράξουμε την ευκαιρία και να κάνουμε την πραγματική αλλαγή.
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ και δεν θέλω να μείνω απαθής στη γενική απαξία που κυριαρχεί. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και η αγάπη μου για τον τόπο μου, μου υπαγορεύουν να πάρω την ευθύνη του επικεφαλής σε μια προσπάθεια που γίνεται από μια ομάδα ανθρώπων από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να γίνω πολιτικό πρόσωπο με την κλασική έννοια του όρου.
Άλλωστε δεν με ενδιαφέρει η πολιτική ως επάγγελμα, ούτε πρόκειται να το επιδιώξω, πράγμα που δεν έχω κάνει μέχρι σήμερα. Ως απόρροια όλων των παραπάνω, μια ομάδα ανθρώπων δημιουργούμε έναν συνδυασμό από Δημότες με διαφορετικές ιδεολογίες και κομματικές ταυτότητες αλλά βαθειά δημοκρατική συνείδηση και γνήσιο ενδιαφέρον για τον τόπο μας.
Συμμετέχουμε Δημότες από όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους που επιθυμούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και την εμπειρία μας για το καλό τούτου του τόπου. Δημότες ενεργοί και ανήσυχοι που ασχολούμαστε με τα κοινά, οι οποίοι διαφωνούμε με τις θέσεις και κυρίως με τις ενέργειες των υπαρχουσών παρατάξεων. Δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ στοχεύοντας σε: Έναν Δήμο φιλικό κι αλληλέγγυο. Έναν Δήμο που θα εγγυάται την ισοπολιτεία και ισονομία. Έναν Δήμο με διαφάνεια, αξιοκρατία, πραγματική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία. Έναν Δήμο που θα εργαστεί για τον πολίτη, επειδή σέβεται και δίνει προτεραιότητα στον πολίτη.
Τολμάμε στο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Τολμάμε να αλλάξουμε παλαιοκομματικές τετριμμένες καταστάσεις, απαρχαιωμένες ιδέες και συνήθειες. Τολμάμε να αποστραφούμε και να αντισταθούμε στο υπάρχον καθεστώς, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωή μας. Τολμάμε και ζητάμε τη στήριξη και την σύμπνοια όλων των ανήσυχων πνευμάτων του τόπου μας, όλων των στρωμάτων της τοπικής κοινωνίας για μια πορεία ανάκαμψης και αναγέννησης. ´
Όλων όσων μας ενώνει αφενός η κοινή αγωνία για τον Δήμο μας και αφετέρου το όραμα δημιουργίας ενός βιώσιμου Δήμου, πρότυπου παράδειγμα για όλη την Ελλάδα στα θέματα της χρηστής διοίκησης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της τοπικής ανάπτυξης, της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων και της αποχωματεροποίησης, της προσβασιμότητας και της αρμονικής συνύπαρξης όλων των κοινωνικών ομάδων.
Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής δίνει την ευκαιρία στην πολυφωνία. Δίνει την ευκαιρία σε ένα ποιοτικότερο και δημοκρατικότερο Δημοτικό Συμβούλιο. Τολμάμε να κάνουμε τη διαφορά όχι με βαρύγδουπες δηλώσεις, εντυπωσιακές εμφανίσεις και μακροσκελείς λόγους, αλλά με πράξεις ουσίας στο πνεύμα του εθελοντισμού, των ενεργών πολιτών και της αγάπης για τον Δήμο μας.
Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - κάνοντας μια μεγάλη συμπαράταξη η οποία θα προκύψει από μια πλατιά και κοινωνική συμμαχία - μπορούμε να έχουμε και να δημιουργήσουμε τον ΔΗΜΟ που μας αξίζει, έναν ΔΗΜΟ βιώσιμο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας και τη νέα γενιά.
Με εκτίμηση, και άπειρες ευχές για χαρούμενες γιορτές γεμάτες υγεία και αισιοδοξία".
Χρήστος Ρούσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου