Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Θα είναι τεράστιες οι ευθύνες του ΕΔΣΝΑ αν γίνει κάτι τέτοιο στον ΧΥΤΑ .



Δημοσιεύτηκε ήδη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΔΩ η χτεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φυλής περί αποδοχής της μελέτης για την «Ανάπλαση και αξιοποίηση αποκατεστημένων κυττάρων ΧΔΑ – ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Φυλής – Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Η μελέτη είχε ανατεθεί από τον δήμο Φυλής στις μελετητικές εταιρείες : «ΕΠΕΜ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε. και «D – WASTE ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΕ .
Εντάξει . Ο δήμαρχος της Φυλής μπορεί να παίρνει ότι απόφαση θέλει και να κάνει ότι μελέτες θέλει .
Βέβαια μερικές από αυτές τις μελέτες (που τις πληρώνει με τα λεφτά των δημοτών) άμα δει ότι δεν τον βολεύουν , τις κρύβει στο συρτάρι του και ας αφορούν την ρύπανση της περιοχής από τον ΧΥΤΑ.
Το θέμα όμως τώρα δεν είναι τι κάνει ο Παππούς .
Το θέμα είναι τι κάνει ο ΕΔΣΝΑ. Αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποκατάσταση των κυττάρων ΧΔΑ- ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων -Φυλής είναι ο ΕΔΣΝΑ .
Από ότι γνωρίζουμε όμως ούτε η Ε.Ε ούτε και το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ έχουν συζητήσει ποτέ για την αποκατάσταση των ΧΔΑ- ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Φυλής με την Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Με ποιόν έχει συνεννοηθεί λοιπόν ο δήμαρχος για να αναθέσει αυτές τις μελέτες;
Υπάρχει κάποιος στον ΕΔΣΝΑ που αποφασίζει χωρίς να ρωτήσει τα θεσμοθετημένα όργανα και τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του συνδέσμου;
Τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν από τον ΕΔΣΝΑ αν δεν θέλει η Ε.Ε να θεωρείται  παραμάγαζο και διακοσμητικό στοιχείο. Πρέπει να καταλάβουν μερικοί  πως ο ΕΔΣΝΑ δεν είναι τσιφλίκι τους να κάνουν ότι γουστάρουν . 
Να σημειώσουμε πως με την περίφημη πλέον μελέτη της ASPROFOS που εξακολουθεί να κρύβει ο δήμαρχος , στην περιοχή της παλιάς χωματερής των Άνω Λιοσίων υπάρχουν συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων πολύ πιο πάνω από το κανονικό .
Θα συναινέσει λοιπόν η κ. Δούρου και ο ΕΔΣΝΑ να απεμπολήσει ο ΕΔΣΝΑ την ευθύνη που έχει για την αποκατάσταση; θα συναινέσει ο ΕΔΣΝΑ  να γίνουν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάνω σε μια περιοχή που φαίνεται πως υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα με την συγκέντρωση ραδιενεργών στοιχείων;
Για να δούμε τώρα . Θα ζητήσει επιτέλους ο ΕΔΣΝΑ τις μελέτες τις ASPROFOS , ή θα κάνει το αδιανόητο να συναινέσει με κλειστά τα μάτια σε αυτό  που ετοιμάζει ο δήμαρχος της Φυλής ;
Πρέπει να καταλάβουν μερικοί πως υπάρχουν και όρια που δεν μπορούν να ξεπερνιούνται συνεχώς. 
Περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις . 
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου