Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

"Όχι στις κολιγιές από όπου και αν εκπορεύονται! Ναι στο εναλλακτικό κύτταρο αντίστασης και αντιπρότασης στη Φυλή! "


Η υστέρηση και πολλαπλή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Φυλής σχετίζεται κομβικά με τη λειτουργία της χωματερής αλλά και με την ομηρία του τοπικού πολιτικού συστήματος στην περιοχή. Το σπάσιμο του φαύλου κύκλου απαιτεί προοδευτικές και δημοκρατικές συμμαχίες, ευρεία λαϊκή κινητοποίηση και διάθεση για σύγκρουση με το σάπιο κατεστημένο. Η απλή αναλογική είναι και μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει εργαλείο αντίστασης για τις εναλλακτικές προοδευτικές δυνάμεις.


Η εμπειρία της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής έδειξε το δρόμο για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός εναλλακτικού κυττάρου δημοτικής δράσης έτσι ώστε να υπάρξει αντίσταση στα σχέδια για τη δια βίου χωματεροποίηση της περιοχής μας, για αναποτελεσματικές πολιτικές στα κοινωνικά θέματα και τραγική εγκατάλειψη ολόκληρων γειτονιών. Σε όλες σχεδόν τις περιοχές της δυτικής όχθης του Λεκανοπεδίου, εδώ και χρόνια υπάρχουν, λειτουργούν και αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και δημοτικές παρατάξεις με κριτική και εναλλακτική πρόταση απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν τη συρρίκνωση των Δήμων, τη συνδιαχείριση σημαντικών υπηρεσιών από ΜΚΟ, την προτίμηση σε επικοινωνιακές διαφημίσεις αντί για μέτρα για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, τη στοχοποίηση προσφύγων, μεταναστών και Ρομά και την ανοχή ή και την υιοθέτηση ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων και την εγκατάλειψη βασικών υποδομών υπέρ του δημότη.

Στον Δήμο Φυλής, παρά τα όποια αξιόλογα, αλλά αποσπασματικά εγχειρήματα διεκδίκησης και αγώνα στο παρελθόν, απουσιάζει ένα σταθερό και ενεργό κύτταρο αντίστασης. Ένα κύτταρο που θα συσπειρώνει τοπικές δυνάμεις ενάντια στη στρατηγική των εκάστοτε Δημοτικών αρχών να αποδυναμώνουν και εν τέλει να αδρανοποιούν κάθε εναλλακτική πρόταση. Το πρόβλημα στη Φυλή είναι βαθύ και διαρθρωτικό και για αυτό τώρα με την απλή αναλογική, οι εναλλακτικές δυνάμεις έχουμε την ευκαιρία να συσπειρωθούμε και να οικοδομήσουμε ένα κύτταρο αντίστασης και αντιπρότασης για το διαρκές έγκλημα που συντελείται στην περιοχή με βασικό όχημα τη χωματερή.

«Νέοι και παλιοί ορίζοντες», αυτό που έχει σημασία είναι προς ποιο σημείο του πολιτικού ορίζοντα κινούμαστε. Ο Δήμος Φυλής έχει ανάγκη από έναν ορίζοντα προς μια δίκαιη και αξιοβίωτη περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά περιοχή. Δεν έχει ανάγκη από κολιγιές προς τον «ανοιχτό και νέο ορίζοντα» των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών διοίκησης χωρίς σαφές πρόγραμμα και πλαίσιο για τα βασικά ζητήματα της περιοχής.

Η περιοχή μας έχει ανάγκη για μια μετωπική και ενωτική δημοτική παράταξη που θα συσπειρώνει καθαρούς και ικανούς ανθρώπους με σαφή αναφορά στον δημοκρατικό χώρο και οι οποίοι θα είναι αποφασισμένοι να σπάσουν αβγά. Μια παράταξη, που δεσμεύεται απέναντι στους πολίτες, αλλά και στην κεντρική εξουσία για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής και την πάταξη της κακοδιοίκησης στον Δήμο Φυλής.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν στην περιοχή μας. Όμως γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά πως όσο υπάρχει η χωματερή στην περιοχή, τόσο θα συνεχίζεται η υποβάθμιση της ζωής μας και του περιβάλλοντος όπου ζούμε.

Στον Δήμο Φυλής, εναπόκειται σε εμάς, δημότες και κατοίκους που έχουμε αηδιάσει με το παιχνίδι που γίνεται διαχρονικά και έχει παγιδεύσει μέρος των πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων, να πούμε όχι στις κολιγιές από όπου και αν εκπορεύονται. Να πούμε όχι στην έκπτωση αξιών, όχι στη χωματεροποίηση, όχι άλλο στην υποβάθμιση. Ένα κύτταρο αντίστασης χρειαζόμαστε αντί για το νέο κύτταρο της χωματερής όπου δημότες, κάτοικοι και συλλογικότητες, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση.

Το κείμενο υπογράφουν με αλφαβητική σειρά οι:
Κουρνιώτης Χρήστος, καθηγητής, μέλος του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ.
Μπιζάς Θωμάς του Εμμανουήλ
Μπουρίκος Δημήτρης, Δημότης Φυλής-κάτοικος Ζεφυρίου, Κοινωνικός Λειτουργός-Πολιτικός επιστήμονας.
Ρουμελιώτης Κώστας, υποψήφιος με τη ΡΙ.ΚΙ.ΦΥ το 2014 και μέλος της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων-Φυλής, Ιδ. Υπάλληλος
Φώτου Ρούλα, μέλος ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και της πολιτιστικής Ομάδας "Τέχνης...ΔΡΩμενα", Παιδαγωγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου