Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Έχει ο καιρός γυρίσματα .. (σχόλιο για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Φυλής).



«αυτούς που φωνάζουν στην πλατεία , εγώ  τους γράφω στα αρχίδια μου» . Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της Φυλής στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά την μεγάλη συγκέντρωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην πλατεία  Άνω Λιοσίων το 2016.
Την ώρα που έκανε αυτές τις δηλώσεις και φούσκωνε σαν παγόνι με την επίδειξη του κουτσαβακισμού του  -  χωρίς να το καταλαβαίνει - ,  έκανε και ένα πολιτικό στριπτίζ .  Σε αυτούς που γνωρίζουν από αυτά,  έδειχνε ποιος είναι πραγματικά ο δήμαρχος Φυλής.  
Ένας επαρμένος αλαζόνας , μικρού πολιτικού διαμετρήματος. Μόνο ένας τέτοιος τύπος θα αντιμετώπιζε με αυτόν τον χυδαίο τρόπο μια συγκέντρωση ανθρώπων της περιοχής του για το υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα του δήμου του.  Αυτοί οι ανεπαρκείς αλαζόνες δεν αντέχουν την   αμφισβήτηση   , ούτε μπορούν να σκεφτούν τι μπορεί να γίνει  λίγους μήνες μετά ή  λίγα χρόνια αργότερα.

Τότε ήταν 3 χρόνια μακριά από τις επόμενες εκλογές , και ο δήμαρχος είχε ακόμα μια συμπαγή παράταξη (ενισχυμένη και με μεταγραφές) , και βέβαια είχε ακόμα την άνεση να λέει πως ως το τέλος της θητείας του θα κλείσει την χωματερή.
Όμως ήταν τόσο μικρού πολιτικού διαμετρήματος που δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι ο καιρός περνάει γρήγορα και έχει και γυρίσματα. Δεν κρατούσε ούτε μια πισινή που λέει ο λαός.
Δεν περνούσε από το μυαλό του πως η παράταξή του επειδή ακριβώς δεν είχε ούτε ιδεολογική , ούτε προγραμματική συνοχή θα μπορούσε εύκολα να διασπαστεί όπως έγινε.
Δεν μπορούσε να σκεφτεί πως θα σπάσει ο διάολος το πόδι του και θα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με τις μελέτες για την ρύπανση του ΧΥΤΑ. Πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη και προσπαθούσε με νέες απίστευτες αλχημείες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Πίστευε πως μπορούσε να παραμυθιάσει όλο τον κόσμο (ακόμα και τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες) λέγοντας μπούρδες για την ανάπλαση της χωματερής.
Νόμιζε πως μπορεί με τις χυδαιότητες που έγραφε ο Γ.Γ στα κουτσομπολίστικα blog , μπορεί να πείσει έστω και ένα σοβαρό άνθρωπο ή να κατατροπώσει πολιτικούς αντιπάλους.
Φανταζόταν πως βγάζοντας τις  φωτογραφίες με τις  αγκαλίτσες και με τα πολυδάπανα πανηγύρια θα κρύψει την πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι στην Φυλή.
Τώρα ανεβάζουν video για την τουριστική προβολή του δήμου , που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα της περιοχής γιατί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους πάντες.
Έφτασε σε σημείο να πει πως υπάρχει μηδενική παραβατικότητα στην Φυλή γιατί πιστεύει πως μπορεί η εικόνα της τηλεόρασης να αντιστρέψει την πραγματική εικόνα.
Όμως έλα που έχει ο καιρός γυρίσματα..
Έλα που η παράταξή του διασπάστηκε και το ρήγμα είναι μεγαλύτερο και από αυτό της Πάρνηθας..
Έλα που έφτασαν οι εκλογές και η χωματερή αντί να κλείσει επεκτείνεται..
Έλα που οι μπούρδες των κουτσομπολιών έχουν γίνει πλέον ανέκδοτο..
Έλα που η στήριξη από τον κόσμο της αριστεράς δεν έρχεται και χάνεται και η υποστήριξη της «μητέρας» δεξιάς..
Μια συγκέντρωση έκανε η παράταξη της «διάσπασης» και το επικοινωνιακό του επιτελείο έπαθε vertigo και κατάπιε την γλώσσα του.
Και ακόμα δεν άρχισαν τα όργανα των εκλογών στην Φυλή.
Τους ισχυρούς αντιπάλους δεν τους έχει δει ακόμα ο απερχόμενος..

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου