Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΥΠΕΣΔΑ: Τι διευκρινίζει μέσω aftodioikisi.gr για τις προσλήψεις στους δήμους – Σε ποιες υπηρεσίες επιτρέπονται (λίστα)

Το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, προβλέφθηκε με ρύθμιση στο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.
Μετά από ερωτήματα e-αναγνωστών της aftodioikisi.gr, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στον οποίο μεταφέραμε τις ερωτήσεις, διευκρίνησε ότι ο δρόμος για προσλήψεις μόνιμου και με σχέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού (ΙΔΑΧ), «ανοίγει» σε υπηρεσίες όπως:
  • Καθαριότητα
  • Αποχέτευση,
  • ΔΕΥΑ
  • Κοιμητήρια
  • Ηλεκτροφωτισμός
  • Πράσινο
Σημείωσε ταυτόχρονα ότι όσον αφορά τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, παρότι καταβάλλονται τροφεία, δεν συμπεριλαμβάνονται στις υπηρεσίες που προβλέπεται το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων.
Οι διοικητικές διαδικασίες για προσθήκες στο ανθρώπινο προσωπικό των ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσιών έχουν ήδη ξεκινήσει. Διευκρινήσεις προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις επί τους θέματος παρείχε προσφάτως με εγκύκλιό του ο αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας.
Προτεραιότητα στις προσλήψεις αποκτούν οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών ΑΣΕΠ, με την εγκύκλιο να επισημαίνει ότι, εάν εκκρεμούν αντίστοιχοι διορισμοί προς κάλυψη κενών θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, «οι φορείς πρέπει άμεσα να ολοκληρώσουν τους διορισμούς αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου