Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΧΥΤΕΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ! Περαιτέρω περιβαλλοντολογική υποβάθμιση για την δυτική Αττική.

ΘΕΣΗ   ΧΥΤΕΑ   ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ : Μέσα στον κόκκινο κύκλο φαίνεται η περιοχή που προβλέπεται να εγκατασταθεί ο ΧΥΤΕΑ στον Ασπρόπυργο σύμφωνα με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) .


 Βέβαια στο σχετικό υπόμνημα αναφέρεται,  πως οι θέσεις των ΧΥΤΕΑ είναι ενδεικτικές και πως θα προσδιοριστούν τελικά  κατά την διαδικασία περιβαλλοντολογικής αδειοδότησης σύμφωνα με τον Ν.4014/2011.                       Εμείς πιστεύουμε πως ο Ασπρόπυργος επιλέχτηκε γιατί θεωρείται "ήδη  υποβαθμισμένη" περιοχή και γιατί έχει εξασφαλισθεί η συναίνεση του δημάρχου Ασπροπύργου.
Όμως θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί που σχεδιάζουν να κάνουν την δυτική Αττική μόνιμο σκουπιδότοπο επειδή είναι "ήδη υποβαθμισμένη" , πως δεν τους φτάνει η συναίνεση του Μελετίου και του Παππού . 
Χωρίς την συναίνεση των πολιτών δεν θα καταφέρουν τίποτα. Οι πολίτες της δυτικής Αττικής δεν θα συναινέσουν. Οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής δεν μπορούν να δεχτούν περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής όταν σχεδόν κάθε σπίτι  έχει μέσα ανθρώπους που υποφέρουν από αρρώστιες που σχετίζονται με την μόλυνση του περιβάλλοντος από τον ΧΥΤΑ Φυλής και την απαράδεκτη κατάσταση στο Θριάσιο. Θωμάς Μπιζάς


ΧΑΡΤΗΣ  ΧΥΤΕΑ 
 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου