Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ : ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ .



ΣΧΟΛΙΟ: πληθαίνουν οι φορείς της δυτικής Αθήνας που ζητούν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Τα δημοτικά συμβούλια των Αγ. Αναργύρων- Καματερού,  του Αιγάλεω , της Πετρούπολης , του Ιλίου, οι ενώσεις γονέων και εκπαιδευτικών Φυλής και Πετρούπολης οι τοπικές ΕΛΜΕ,  τοπικοί εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι  και δημοτικές κινήσεις αποφασίζουν πως δεν πάει άλλο η κατάσταση με τον ΧΥΤΑ Φυλής και ζητούν από το περιφερειακό συμβούλιο να απαλλάξει την δυτική Αθήνα και την Αττική από τον εφιάλτη του ΧΥΤΑ. 


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Για το  ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ που κλέβει  τις ζωές  μας

Το Δ.Σ της  ένωσης γονέων Πετρούπολης,  όπως και  κάθε  κάτοικος της πόλης  μας -μικρός ή μεγάλος-, έχουμε  νιώσει τι σημαίνει για την υγεία μας ο σκουπιδότοπος της Φυλής. Πολύ συχνά η πόλη -από την άνοιξη ως το φθινόπωρο- βρωμάει από τον μολυσμένο αέρα που έρχεται από τη χωματερή. Και αυτά είναι  όσα αντιλαμβανόμαστε,  γιατί η επιβάρυνση για μας και τα παιδιά μας είναι καθημερινή -για πολλά χρόνια.

Φτάνει   πια!
 Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής!

Γνωρίζουμε πως είναι μεγάλα τα οικονομικά συμφέροντα που  «παίζονται» με τα σκουπίδια. Όμως για μας η υγεία και το μέλλον των παιδιών  μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Συντασσόμαστε και συμμετέχουμε με το συντονισμό φορέων και συλλογικοτήτων Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής.

Σκοπός η ενεργοποίηση  πολιτών  με εκδηλώσεις (το 1ο δεκαήμερο του Νοέμβρη  στην Πετρούπολη) και συνεχείς ενημερώσεις των σχολείων της πόλης και την άμεση διεκδίκηση της απομάκρυνσης της χωματερής  με δυναμικές παρεμβάσεις και προς την περιφέρεια και προς την κυβέρνηση  με την παρουσία μας στο περιφερειακό  συμβούλιο που θα συζητηθεί ο ΠΕΣΔΑ.   

Καλούμε τους φορείς και τους Δήμους της περιοχής μας να συμμετάσχουν στο συντονισμένο αγώνα των φορέων, κρατώντας ο καθένας το δικό του πολιτικό πλαίσιο, δηλ.  να διαλέξουν στρατόπεδο ή με τα συμφέροντα  που θέλουν τα σκουπίδια  στη γειτονιά μας ή με την υπεράσπιση της ζωής μας.

Απαιτούμε:

1.    Να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής. Όχι  άλλη υποβάθμιση στη Δυτική  Αθήνα και  τη Δυτική Αττική.
2.    Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας επικίνδυνων αποβλήτων και να μην γίνει καμιά επέκταση δραστηριοτήτων διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή.
3.    Να γίνει επιδημιολογική  μελέτη  των επιπτώσεων της εγκατάστασης της  Φυλής και οι αναγκαίες υποδομές διαχείρισης να περιγραφούν  συγκεκριμένα και να δρομολογηθεί άμεσα η κατάστασή   τους.


21.10.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου