Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

«ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ! Η Δυτική Αττική και η Δυτική Αθήνα είναι στο πόδι!




Με νεώτερο δελτίο τύπου ο συντονισμός , συλλογικοτήτων και πολιτών Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας που παίρνει τώρα και την χαρακτηριστική ονομασία «ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ενημερώνει για το πρόγραμμα συναντήσεων και επαφών με τους  δήμους της δυτικής Αττικής  , την ΠΟΕ-ΟΤΑ , τις περιφερειακές παρατάξεις και τις κοινοβουλευτικές ομάδες. 


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλίμα έντονης ανησυχίας και αναβρασμού επικρατεί σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η χρόνια περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, σημαντική αιτία της οποίας είναι η συγκέντρωση του συνόλου, σχεδόν, των δραστηριοτήτων (νόμιμων και παράνομων) της διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής.


Η συζήτηση του νέου εθνικού σχεδίου για τα επικίνδυνα απόβλητα, αλλά και το νέο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής -που οδεύει για έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο- «άναψαν» νέες φωτιές.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής, που όλο κλείνει και όλο παραμένει, το ΕΜΑΚ Φυλής που συνεχώς «μεγαλώνει», ο αποτεφρωτήρας νοσοκομειακών που όλο φεύγει και όλο παραμένει, οι υπόγειες συνεννοήσεις για νέο χώρο ταφής επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στον Ασπρόπυργος, η επιδίωξη της εταιρείας WATT Α.Ε. να κατασκευάσει νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων 100.000 τόνων μέσα στην ΟΕΔΑ Φυλής, συνθέτουν τη ζοφερή εικόνα της περιοχής, τώρα και για πολλά χρόνια ακόμη.

Οι κάτοικοι της μεγάλης αυτής περιοχής δε μένουν με «σταυρωμένα» χέρια. Σε νέα σύσκεψη του συντονισμού συλλογικοτήτων και πολιτών της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στις 3/10, συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται και αποφασίστηκε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέχρι και τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που θα εγκρίνει το νέο ΠΕΣΔΑ.

Ήδη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Ελευσίνας. Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα και με όλες τις άλλες δημοτικές αρχές της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Επιδιώκεται η έκδοση αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για ριζικό αναπροσανατολισμό του σχεδίου για το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής, αποσυμφόρηση της Δυτικής Αττικής και εφαρμογής προγράμματος περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

Τη Δευτέρα 10/10 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ. Παράλληλα, θα επιδιωχθούν συναντήσεις με δημοτικά σχήματα, με τις περιφερειακές παρατάξεις, καθώς και με κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και το προεδρείο της Βουλής.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην ενημέρωση και στην κινητοποίηση των πολιτών της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζονται ανοιχτές συγκεντρώσεις ενημέρωσης - διαμαρτυρίας, οι οποίες θα λειτουργήσουν σαν προπομπός της μαζικής παρουσίας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία θα συζητηθεί ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Φυλή, 7/10/2016

«Δυτικό μέτωπο»
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου