Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έφερε και στη βουλή το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής



Δελτίο τύπου
Στη Βουλή η διαχείριση των αποβλήτων της Αττικής
Το πρωί της Παρασκευής 21/10, αντιπροσωπεία του «Δυτικού μετώπου» συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η βουλευτής Β΄ Αθήνας κ. Χαρά Καφαντάρη, πρόεδρος της Διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου και ο βουλευτής Αττικής κ. Ιωάννης Δέδες.
Η αντιπροσωπεία περιέγραψε τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η λειτουργία της εγκατάστασης διαχείρισης των αποβλήτων όλης της Αττικής  στη Φυλή, για πάνω από πενήντα χρόνια. Παρουσίασε, επίσης, αναλυτικά τις έντονες διαφωνίες της για το περιεχόμενο του νέου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής, που οδεύει για επικύρωση στο περιφερειακό συμβούλιο. Επισημάνθηκε, ιδιαίτερα, η διαφαινόμενη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης, με επέκταση, μάλιστα, των υφιστάμενων δραστηριοτήτων.
Ο κ. Βούτσης και οι παρευρισκόμενοι βουλευτές αναγνώρισαν το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Έδειξαν ενδιαφέρον να φωτιστούν ακόμη καλύτερα οι συνέπειες από την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού και οι δυνατότητα να υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις. Για το σκοπό αυτό, δόθηκε η υπόσχεση ότι, το συντομότερο δυνατόν, θα συγκληθεί η διαρκής επιτροπή, μετά από συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα στους φορείς και στις συλλογικότητες να αναπτύξουν σε μεγαλύτερο βάθος τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Η αντιπροσωπεία του «Δυτικού μετώπου» κατέθεσε στη Βουλή κείμενο ενημέρωσης και θέσεων, το οποίο ζήτησε να διαβιβαστεί σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες (πλην αυτής της «Χρυσής Αυγής»).  
Κατά τα άλλα, συνεχίζεται η ενημέρωση και η προσπάθεια κινητοποίησης των πολιτών στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Αττική, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ανοιχτών συγκεντρώσεων στη Ζοφριά Φυλής και στην Πετρούπολη, καθώς και μαζική παρέμβαση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, όταν θα συζητηθεί ο νέος ΠΕΣΔΑ.
21/10/2016
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

Αλλαγή της ημερομηνίας συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής
Τελικά, δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες, που ήθελαν το θέμα να συζητιέται στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής στις 27/10/2016. Κατά συνέπεια, μεταφέρεται και η κινητοποίηση των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.
ΠΗΓΗ : http://prosynat.blogspot.gr/2016/10/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου