Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Τα δημοτικά συμβούλια της δυτικής Αθήνας λένε ΟΧΙ στον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ! Αρχές Νοέμβρη ημερίδα για το Hiriya dream στην Φυλή!



Ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου  Αττικής για την έγκριση της ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της δυτικής Αθήνας  με αποφάσεις τους  ζητούν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής .
Τα δημοτικά συμβούλια Αιγάλεω και Αγίων Αναργύρων υιοθέτησαν το ίδιο ψήφισμα και ζητούν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής μόλις ολοκληρωθεί η Β΄ Φάση  που προσδιορίζεται σε 2 χρόνια περίπου. Επίσης ζητούν  να αναλάβουν όλες οι περιοχές τις Αττικής  τα βάρη που τους αναλογούν με χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια.
Το δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης υιοθέτησε ψήφισμα σύμφωνο με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΚΕ που ζητά το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Παρά τις επιμέρους πλευρές των ψηφισμάτων για τις οποίες μπορεί να γίνει  σοβαρή κριτική γιατί δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένες αναφορές στο ΕΜΑΚ και την WATT,  σημασία έχει πως τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της δυτικής Αθήνας ζητούν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ με πολύ συγκεκριμένο και δεσμευτικό τρόπο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων της δυτικής Αθήνας  για τον ΧΥΤΑ Φυλής με αφορμή την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Το περιφερειακό συμβούλιο  πλέον είναι υποχρεωμένο να πάρει σοβαρά υπ όψη του τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων της δυτικής Αθήνας.
Πριν από λίγο στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φυλής  ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα γίνει ημερίδα  με την συμμετοχή ορισμένων Ελλήνων πανεπιστημιακών  , Ισραηλινών επενδυτών και αυτοδιοικητικών από το Τελ Αβιβ και της Περιφερειάρχη Αττικής κ . Δούρου  για το περίφημο σχέδιο αποκατάστασης του ΧΥΤΑ τύπου  Hiriya στις αρχές Νοεμβρίου.
Σ.Σ τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων καθώς και τα ψηφίσματα που ψήφισαν οι παρατάξεις  της αριστεράς στα δημοτικά συμβούλια,  θα τα δημοσιεύσουμε όταν μας δοθούν επίσημα από τους προέδρους των δημοτικών συμβουλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου