Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ !

αυτό το δελτίο τύπου του  ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ πριν από λίγο "κατέβηκε" από το facebook !

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ είναι έγκλημα σε βάρος της Δυτικής Αττικής


ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/3/2019
Την ερχόμενη Τετάρτη 13/3, η κ. Ρένα Δούρου συγκαλεί την Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να εγκρίνει τις μελέτες και να καταρτίσει τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού για την αναβάθμιση και λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων. Πρόκειται για την αύξηση της δυναμικότητας του περίφημου ΕΜΑΚ (Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης ) στους 450.000 τόνους/έτος.


Η κ. Δούρου έχει αποφασίσει να κάνει τη Φυλή και τη Δυτική Αττική το μόνιμο σκουπιδοτενεκέ ολόκληρης της Αττικής. Δυο μήνες πριν από τις εκλογές του Μαΐου, επιχειρεί να περάσει από την Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ προκαλώντας τεράστια ερωτηματικά. Τι φοβούνται, άραγε, αυτοί που πιέζουν να παρθεί τώρα αυτή η απόφαση; Φοβούνται μήπως στην επόμενη Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ δε θα υπάρχουν οι κατάλληλοι συσχετισμοί και θα χάσει ο εργολάβος τη δουλειά; Η φοβούνται πως θα είναι άλλοι αυτοί που θα κάνουν τη δουλειά;

Η κ. Δούρου μας κοροϊδεύει ανοιχτά. Επαίρεται ότι μείωσε τη δυναμικότητα της ΜΕΑ Γραμματικού, από τους 120.000 στους 60.000 τόνους/έτος και χαρακτηρίζει τη ΜΕΑ Γραμματικού των 120.000 τόνων φαραωνικό έργο. Από την άλλη, αποφασίζει την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ στη Φυλή από τις 250.000 στις 450.000 τόνους/έτος, χωρίς ντροπή. Μαζί με τον εκλεκτό της δήμαρχο Φυλής κοροϊδεύουν τον κόσμο, λέγοντας πως θα κλείσουν τη Φυλή και πως θα κάνουν πάρκο τη χωματερή και την ίδια στιγμή μεγαλώνουν κι άλλο το ήδη θηριώδες ΕΜΑΚ Φυλής (συμφερόντων Μπόμπολα).
Η ίδια η μέχρι σήμερα λειτουργία του ΕΜΑΚ συνιστά ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο. Το εργοστάσιο αυτό είχε ένα σκανδαλώδες κόστος κατασκευής (περίπου, 100 εκατ. ευρώ) και το κόστος της  εργολαβικής του διαχείρισης είναι, περίπου, 12 εκ. ευρώ το  χρόνο. Όμως, αυτά που ανακτά από την αρχή της λειτουργίας του, έως σήμερα είναι της τάξης του 5%, επί του συνόλου των εισερχομένων σύμμεικτων αποβλήτων. Το σύνολο, σχεδόν, των άλλων «προϊόντων» του καταλήγει στο ΧΥΤΑ Φυλής και ότι δεν καταλήγει στο ΧΥΤΑ πηγαίνει στην τσιμεντοβιομηχανία για καύση παρά τις εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων του Βόλου.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φυλής πρέπει να συγκληθεί άμεσα και να δηλώσει την κατηγορηματική του αντίθεση στην επιχειρούμενη καταδίκη της περιοχής. Η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα του ομίλου Μπόμπολα και τίποτα άλλο. Αν η κ. Δούρου και ο δήμαρχος Φυλής έχουν αποφασίσει να καταδικάσουν τη Δυτική Αττική, πριν την ολοκλήρωση της θητείας τους, ας το αποπειραθούν. Να είναι βέβαιοι πως η απόπειρά τους θα πέσει στο κενό και η ιστορία θα γράψει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου