Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ήταν αυτονόητο και όμως ΔΕΝ έγινε πράξη . (τι ρόλο έπαιξαν οι λομπίστες)



Από τον Μάρτιο του 2014 πριν ακόμα εκλεγεί στην περιφέρεια Αττικής η Ρένα Δούρου είχε εντάξει στο πρόγραμμά της το αίτημα για την οικονομοτεχνική αξιολόγηση της λειτουργίας του ΕΜΑΚ Φυλής ΕΔΩ
Ο λόγος ήταν απλός και ξεκάθαρος . Το ΕΜΑΚ είχε ένα τεράστιο κατασκευαστικό και λειτουργικό κόστος και 5 χρόνια λειτουργίας . Το λογικό ήταν λοιπόν αυτή η επένδυση να αξιολογηθεί . Δεν είναι δυνατόν να γίνει μια τέτοια κολοσσιαία επένδυση να μην αξιολογηθεί ποτέ.

Και ψιλικατζίδικο της γειτονιάς να ανοίξεις κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνεις ένα λογαριασμό για να δεις αν άξιζε να επενδύσεις τις οικονομίες σου σε αυτό το μαγαζί .
Το ότι το ΕΜΑΚ ήταν μια σκανδαλώδης και συνάμα αποτυχημένη επένδυση το ήξεραν και οι πέτρες αλλά είναι άλλο πράγμα να το ξέρεις γενικά και άλλο να μπορείς να το αποδείξεις .
Για αυτόν το λόγο τον Μάιο του 2015 η Ρένα Δούρου -ως περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ - μίλησε ξανά για την οικονομοτεχνική αξιολόγηση του ΕΜΑΚ λέγοντας ότι για την δαπάνη της αξιολόγησης υπάρχει και η σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2015 . ΕΔΩ
Το έργο αυτό ή καλύτερα το σκάνδαλο, αυτό ήταν των προηγούμενων διοικήσεων του ΕΔΣΝΑ οι οποίες θα έπρεπε κάποια στιγμή να δώσουν και λόγο για αυτή την επένδυση.
Αν η Ρένα Δούρου και η νέα Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ υλοποιούσαν την δέσμευσή τους για οικονομοτεχνική αξιολόγηση του ΕΜΑΚ πολιτικά θα ήταν καβάλα στο άλογο που λέει ο λαός.
Θα τους δινόταν η ευκαιρία να αποκαλύψουν το σκάνδαλο , να διαπιστώσουν τα λάθη που έγιναν , να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και να δουν αν και πως μπορεί να “σωθεί” η επένδυση .
Και όμως αυτό που ήταν αυτονόητο δεν έγινε ποτέ.
Και δεν έγινε ποτέ γιατί κάποιοι λομπίστες του ΕΔΣΝΑ δεν ήθελαν ποτέ να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο του ΕΜΑΚ προκειμένου οι εργολάβοι να συνεχίσουν να κάνουν ανενόχλητοι της δουλειά τους και να θησαυρίζουν .
Μαζί με τους εργολάβους οι λομπίστες “προστάτευσαν” και τις προηγούμενες διοικήσεις του ΕΔΣΝΑ που αποφάσισαν και υλοποίησαν την επένδυση του ΕΜΑΚ με αποτέλεσμα να χαθεί το πολιτικό πλεονέκτημα της σημερινής διοίκησης του ΕΔΣΝΑ και να κινδυνεύουν τώρα να μπουν στο κάδρο μαζί με τους προηγούμενους.
Έτσι έφτασε ο ΕΔΣΝΑ τον Μάρτιο του 2019 να συζητάει για μια νέα επένδυση 25.000.000 ευρώ για το ΕΜΑΚ χωρίς καμιά οικονομοτεχνική αξιολόγηση της έως τώρα λειτουργίας του .
Η δική μου απορία είναι αν κατάλαβε κανείς τον καταστροφικό ρόλο που έπαιξαν και εξακολουθούν να παίζουν οι λομπίστες στην αριστερά και πόσο έχουν θίξει τα πολιτικά μας πλεονεκτήματα και τις αξίες μας . 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς . 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου