Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πόσα ψέματα χωρούν σε ένα video ;



Προσπαθώ να καταλάβω τι σκέφτονταν  οι φωστήρες της επικοινωνίας του Χ. Παππού όταν αποφάσισαν να φτιάξουν το video για την αποκατάσταση της χωματερής.
Το συμπέρασμα είναι πως αποφάσισαν να πουν συνειδητά ψέματα και να παραποιήσουν ή να αποκρύψουν γεγονότα προκειμένου να κοροϊδέψουν αυτούς που θα δουν αυτό το video και δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα πραγματικά περιστατικά.

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά ψέματα.
Λένε για παράδειγμα στο video για την επίσκεψη της πολυμελούς αντιπροσωπείας του δήμου Φυλής στο Τελ Αβιβ και το συνέδριο που επακολούθησε με τους Ισραηλινούς στην Φυλή , αλλά δεν λένε ότι όλη αυτή η ιστορία κατέληξε σε ένα τεράστιο  φιάσκο.
Έτσι αυτός που δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί,  θα πιστέψει πως ο Χ. Παππούς μάζεψε καμιά 20αρια ανθρώπους και τους πήγε στο Τελ Αβιβ για να εξηγήσει το όραμα του στους Ισραηλινούς και να του πουν και αυτοί τις δικές τους εμπειρίες.
Σημείωση : Κανείς δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη και χάλασε η δουλειά με τους Ισραηλινούς. Το πιθανότερο είναι να κατάλαβαν οι άνθρωποι πως θα μπλέξουν με αυτούς εδώ και έφυγαν τρέχοντας.
Ωστόσο το video παίζει την  επίσκεψη στην HIRIGIA και τον  έπαινο από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.   Μόνο που στο ίδιο δελτίο του ΣΚΑΙ  λέει ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 θα είχε υπογραφεί η σύμβαση με τους Ισραηλινούς και αυτό οι φωστήρες ξέχασαν να το κόψουν.
Άλλο χοντρό ψέμα ..  
Λένε πως ο Παππούς πήγε το θέμα της χωματερής στην Βουλή ενώ ξέρουν πως αυτό είναι χοντροκομμένο ψέμα !
Την συζήτηση στην διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου δεν την προκάλεσε ο Παππούς. Την συζήτηση την προκάλεσε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ όταν επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Βουλής. Ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από την πρόεδρο της επιτροπής κ. Καφαντάρη που ήταν παρούσα στην σύσκεψη να οργανώσει αυτήν την συζήτηση και να καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους .
Και δεν φτάνει αυτό , αλλά στο ίδιο απόσπασμα του video για την βουλή,  αποκρύπτουν ένα μεγάλο  ψέμα που είπε ο δήμαρχος στην συνεδρίαση .   
Ο Χ. Παππούς  όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει ο δήμος τοπικό σχέδιο διαχείρισης είπε ψέματα πως έχει κάνει !
Όμως εδώ οι φωστήρες  έκοψαν από το video το επίμαχο σημείο της απάντησης που έλεγε ψέματα ο δήμαρχος .
Οι φωστήρες φυσικά «ξέχασαν»  να αναφέρουν στο video την ιστορία των κρυμμένων μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ.
Ξέχασαν να αναφέρουν πως ο δήμαρχος Φυλής έγινε πρωτοσέλιδο στην Εφημερίδα των Συντακτών και πως το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια όπως ο ΣΚΑΙ και το ΣΤΑΡ σχολίαζαν αρνητικά την απόκρυψη των μελετών από το δήμαρχο.
Φυσικά δεν θα έλεγαν ποτέ πως ο δήμαρχος δεν έστειλε στην εισαγγελέα περιβάλλοντος την μελέτη  με τον τίτλο «αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στο ΧΥΤΑ Φυλής» που αναφέρει τις αυξημένες συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων στην παλιά χωματερή , αλλά έστειλε την μελέτη με τον τίτλο «αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων ΧΥΤΑ Φυλής» που δεν περιλαμβάνει τον πίνακα με τις τιμές των ραδιενεργών στην παλιά χωματερή που θέλει να βάλει φωτοβολταϊκά ο δήμαρχος.
Ξέχασαν να μιλήσουν για την τεράστια αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ σε 450.000 τόνους ή για αδειοδότηση της WATT για 50.000 τόνους.
Φυσικά ξέχασαν να μιλήσουν για τον κορεσμό του ΧΥΤΑ και την Γ Φάση..
Όλη τους η προσπάθεια με αυτό το video είναι να πείσουν τους αδαείς,  πως έκαναν ενέργειες να κλείσει η χωματερή και πως θέλουν να κάνουν παιδικές χαρές ανάμεσα στα θηριώδη σκουπιδοεργοστάσια.
Αν ο δήμαρχος της Φυλής ήθελε πραγματικά να κλείσει η Φυλή θα έδινε τις μελέτες στην δημοσιότητα από το 2015.
Με αυτές τις μελέτες στα χέρια κανείς δεν θα μπορούσε να κρατήσει την χωματερή ανοιχτή .
Όμως ο δήμαρχος έκρυψε την αλήθεια από τους δημότες του για να μην ξεσηκωθούν και απαιτήσουν να κλείσει η χωματερή.
Εκεί που έχουν ανιχνευτεί οι υψηλές τιμές των ραδιενεργών ο δήμαρχος θέλει να βάλει φωτοβολταϊκά και αυτός είναι ο λόγος που εξακολουθούν να κρύβουν τις μελέτες.
Τελικά  πείθουν μόνο όσους είναι πρόθυμοι να πειστούν.
Η τραγωδία είναι πως υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι που ξέχασαν γρήγορα πως πριν ένα χρόνο φώναζαν για να δοθούν στη δημοσιότητα οι μελέτες και τώρα στην δημοσιότητα βγάζουν την φάτσα τους αγκαλιά με αυτόν που κατηγορούσαν .

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

ολόκληρο το video ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου