Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Αν ήμουν Ηπειρώτης θα τους έστελνα στον αγύριστο .



Μαζεύουν λένε υπογραφές για να συζητήσουν αν συνάδει η προεδρία του κυρίου Ρούσσα στον σύλλογο Ηπειρωτών με την ταυτόχρονη υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο !
Σε άλλο ανώνυμο άρθρο στην εφημερίδα ΤΑΝΕΑΤΗΣΦΥΛΗΣ προφανώς οι ίδιοι κύκλοι διατυπώνουν την ασύλληπτη άποψη πως μπορεί μεν να είναι νόμιμο να είσαι ταυτόχρονα πρόεδρος ενός σωματείου και υποψήφιος δήμαρχος , αλλά δεν είναι ηθικό!

Στα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά έχω δει και έχω ακούσει πολλές επικοινωνιακές μπούρδες αλλά πιστεύω ειλικρινά πως αυτή η μπούρδα που σκέφτηκαν τούτοι οι άνθρωποι διαλύει τον συναγωνισμό.
Ξεπερνώ το γεγονός πως με αυτά που λένε προσβάλουν βάναυσα το σύνολο των μελών του συλλόγου Ηπειρωτών. Μα τα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου είναι βέβαιο πως θα αισθάνονται υπερήφανα όταν βλέπουν τον πρόεδρό τους να ζητά από τους δημότες να αξιολογήσουν την προσφορά του στην κοινωνική ζωή της πόλης και να τον εκλέξουν δήμαρχο.
Εγώ αν ήμουν Ηπειρώτης ή ακόμα χειρότερα για αυτούς αν ήμουν ένας Ηπειρώτης δημότης Φυλής και μέλος του συλλόγου Ηπειρωτών και μου ζητούσαν να βάλω μια τέτοια υπογραφή θα τους έστελνα στον αγύριστο.
Δηλαδή τι προσόντα πρέπει να έχει για εσάς ο υποψήφιος δήμαρχος ρε λεβέντες;
Θα πρέπει να μην έχει ανακατευτεί ποτέ με τα τοπικά προβλήματα ή με τα προβλήματα των συμπατριωτών του;
Και αυτό εσείς το θεωρείτε ηθικό; Και ανήθικο θεωρείτε να έχει ασχοληθεί με τα προβλήματα και να τον έχουν τιμήσει οι συμπατριώτες του εκλέγοντάς τον πρόεδρο;
Τι ακριβώς προτείνετε εσείς δηλαδή; Ποια θα πρέπει να είναι τα προσόντα του υποψήφιου δήμαρχου για εσάς;
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να είναι γαμπροί αντιδημάρχων που κατάγονται από την Φυλή για να θεωρηθεί ηθικό να ζητούν την ψήφο των δημοτών;
Αυτά είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει ο υποψήφιος δήμαρχος για εσάς;
Τότε δεν χρειάζονται οι εκλογές . Να εκλέγονται  κληρονομικώ δικαίω οι δήμαρχοι στην Φυλή και να τελειώνουμε. 
Οι άλλοι που δεν είναι γόνοι ή συγγενείς κάποιων ντόπιων οικογενειών να μην έχουν δικαίωμα να εκλεγούν δήμαρχοι ακόμα και αν είναι άξιοι και ικανοί και τους τιμούν οι συμπατριώτες τους .
Τι μας λέτε μωρέ;
Έτσι έλεγαν και κάποιοι άλλοι πονηροί και για τους βουλευτές. Έλεγαν πως δεν πρέπει να είναι συνδικαλιστές ή να είναι εξόριστοι -τα παλιότερα χρόνια - ή άνθρωποι της δουλειάς και έτσι έφτασε η μισή βουλή αποτελείται από κληρονόμους . Από γιούς , κόρες , ανίψια και εγγόνια πρώην υπουργών.
Το ίδιο πράγμα λένε και αυτοί που αντιδρούν στην υποψηφιότητα του Χρήστου Ρούσσα στην Φυλή.
Λένε πως οι “ξένοι” όσο ικανοί και αν είναι και όσο αγαπητοί και αν είναι δεν κάνουν για δήμαρχοι στην Φυλή.
Καλύτερα να είσαι γαμπρός ή γιος ενός ντόπιου παράγοντα παρά να είσαι πρόεδρος των Ηπειρωτών ή των Κρητών κλπ. Αυτούς τους προέδρους τους θέλουν μόνο για να κόβουν καμιά πίτα ή να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια ως δεύτεροι και τρίτοι.
Οι Ηπειρώτες του δήμου Φυλής , αλλά και  οι κάτοικοι ανεξαρτήτως καταγωγής  που βλέπουν σε τι χάλι αδιόρθωτο έχει οδηγήσει αυτή η καθεστωτική νοοτροπία κάποιων (ευτυχώς όχι όλων) ντόπιων “Φυλάρχων” θα πρέπει να τους δώσουν μια σκληρή απάντηση στις ερχόμενες εκλογές.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου