Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Πέρασε ένας χρόνος και η omerta δεν έσπασε (ακόμα).


Η αποκάλυψη του σκανδάλου των «κρυμμένων» μελετών για την ρύπανση από τον ΧΥΤΑ  Φυλής   πριν από ένα χρόνο είχε δημιουργήσει ελπίδες πως ίσως έφτασε η ώρα να κλείσει επιτέλους η μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης.
Και είναι αλήθεια πως αν είχαν δημοσιοποιηθεί επίσημα τα ευρήματα αυτών των μελετών κανείς δεν θα μπορούσε να κρατά ανοιχτή αυτή την εγκατάσταση .
Όχι επεκτάσεις και αυξήσεις της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ δεν θα είχαν γίνει , αλλά η εγκατάσταση θα είχε ήδη σφραγισθεί .

Δικαιολογημένες λοιπόν ήταν οι ελπίδες μας όπως δικαιολογημένοι ήταν και οι φόβοι της «άλλης πλευράς» που ήθελε πάση θυσία να κουκουλωθεί το σκάνδαλο για να μην κινδυνεύσει με κλείσιμο ο ΧΥΤΑ .
Όλοι θυμούνται την τρομάρα του δήμαρχου Φυλής εκείνη την περίοδο που έλεγε το ένα ψέμα πίσω από το άλλο, που έσβηνε τις ημερομηνίες από την αλληλογραφία του με τον κ Ποτυριάδη  από την επιτροπή ατομικής ενέργειας (ΕΕΑΑ), που παρακαλούσε διάφορους παράγοντες να τον καλύψουν, που φοβόταν να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, που έστελνε στην εισαγγελέα περιβάλλοντος τις μισές μελέτες και πολλά άλλα που δεν μάθαμε ποτέ .
Ο Κ. Βάβουλας ο οποίος σήμερα κοσμεί sic  το ψηφοδέλτιο του κ Παππού,  όταν είδε πως η υπόθεση έφτασε στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb :

Φοβήθηκε ο Βάβουλας  μήπως κλείσει ο ΧΥΤΑ και πάει η διαχείριση στην Ανατολική Αττική και βγουν χαμένοι οι δημότες !
 Αλλά αυτή την εξωφρενική συγκάλυψη του σκανδάλου δεν θα μπορούσε να την κάνει ένας Βάβουλας. Η αναφορά στο πρόσωπο γίνεται γιατί είναι χαρακτηριστική η στάση του. Πολλοί σκέφτηκαν με τον ίδιο τρόπο όμως  αυτοί είχαν την εξυπνάδα να μην βγάλουν την αγωνία τους  φόρα παρτίδα στο διαδίκτυο.  
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έφτασε το θέμα στα αρμόδια (τρομάρα τους) υπουργεία , στην κ. Δούρου 3 φορές , στην ΕΕΑΑ, στην ίδια την  asprofos που έκανε τις μελέτες , στην εισαγγελέα περιβάλλοντος και και και..
Από παντού συγκάλυψη και σιωπή.
Είναι βέβαιο πως η συγκάλυψη δεν έγινε μόνο για να προστατευτεί ο εκλεκτός τους δήμαρχος ο οποίος αν είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο θα μπορούσε να χάσει ακόμα και την θέση του για παράβαση καθήκοντος, αλλά για κάτι πολύ πιο σοβαρό.
Η συγκάλυψη έγινε για να μην κλείσει μια ώρα αρχύτερα ο ΧΥΤΑ Φυλής και φανεί και η εγκληματική ανευθυνότητα  του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης να αφήσουν ένα λεκανοπέδιο με 5.000.000 κατοίκους με ένα μοναδικό και κορεσμένο ΧΥΤΑ.
Αλλά εντάξει αυτοί κοίταξαν  να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες και «προστάτευσαν» τον δήμαρχο.
Οι άλλοι; Κάτι τύποι που έκαναν και δηλώσεις τότε ( ως πρόεδροι της ένωσης γονέων) για να δοθούν οι μελέτες  και σήμερα κοσμούν και αυτοί το ψηφοδέλτιο του δήμαρχου;
Κάποιοι άλλοι που ήρθαν μαζί μας στην εισαγγελέα περιβάλλοντος και σήμερα στηρίζουν τον Παππού;
Κάποιοι πρόεδροι εργαζομένων που κατάπιαν την γλώσσα τους;
Τα πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους; Οι περιφερειακές παρατάξεις στο σύνολό τους γιατί δεν ασχολήθηκαν ούτε για μια στιγμή; Γιατί δεν έγινε ποτέ ούτε μια ερώτηση στην Βουλή ή στο περιφερειακό συμβούλιο;
Για όλα υπάρχουν απαντήσεις και θα έρθει η ώρα που όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν.
Μόνο ένα πράγμα να ξέρουν όλοι αυτοί . Θα έρθει η ώρα του λογαριασμού και για την δική τους στάση. Οι μελέτες αυτές δεν θα είναι κρυμμένες για πάντα.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου