Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Πόσο ποιο καθαρά να το πουν; Η λύση είναι η Γ Φάση και οι μονάδες “ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ”(καύση)..


Ο αρμόδιος υπουργός (Περιβάλλοντος και Ενέργειας) Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε χτες το πρωί το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Φυλής, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο - και ούτε λίγο ούτε πολύ, έθεσε χρονικό όριο ζωής για τον ΧΥΤΑ το ένα έτος.  
«Στο ΧΥΤΑ Φυλής είδαμε μπροστά μας το πρόβλημα που μας είχαν περιγράψει οι αρμόδιοι στα γραφεία μας. Ο ΧΥΤΑ έχει κορεστεί. Με πρόσφατη απόφαση για την εκμετάλλευση ενός χώρου μέσα στα όρια του ΧΥΤΑ πήρε παράταση ζωής 4-5 μηνών. Με την αξιοποίηση ενός ακόμα χώρου μέσα στα όρια του ΧΥΤΑ μπορεί να δοθεί άλλη μια μικρή παράταση .Αθροιστικά μπορούμε να μιλάμε για παράταση ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής καλώς εχόντων των πραγμάτων για ένα έτος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για την ανάγκη «ριζικής λύσης», προκειμένου «οι Αθηναίοι να μη βρεθούν απέναντι σε βουνά σκουπιδιών», την οποία αναζήτησε μέσω Σύμπραξης δημοσίου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ): «Η λύση πρέπει να συνδέεται είτε με τη λεγόμενη Γ’ Φάση του ΧΥΤΑ, είτε με κάποια άλλη ιδέα. Σίγουρα όμως η όποια σφαιρική λύση δοθεί πρέπει να συνδυαστεί και με μονάδες σύγχρονης ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων που βρίσκονται εδώ και καιρό στα χαρτιά (ΣΔΙΤ κλπ.)».
Πόσο ποιο καθαρά να το πουν οι άνθρωποι; Η λύση είναι η Γ Φάση και μια “σφαιρική λύση” που θα πρέπει να συνδυαστεί και με μονάδες “ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ”. Το "ολοκληρωμένης επεξεργασίας" είναι ένας όρος που τον ακούμε πρώτη φορά .. Μέχρι τώρα τις μονάδες τις λέγαμε απλά ΜΕΑ (Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων) . Το “ολοκληρωμένη” παραπέμπει ξεκάθαρα στην καύση ..
Θ.Ε.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου