Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

«Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, μέχρι να κλείσει η χωματερή της Φυλής»

Εκατοντάδες κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Δυτικού Μετώπου» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να φτάσουν στο Ζάππειο κάνοντας χρήση βίας και χημικών.
«Ο κ. Πατούλης που πριν από λίγες ημέρες έλεγε για κάτι ελάχιστους που αντιδρούν και η κυβέρνηση, χτες επιστράτευσαν τα ΜΑΤ με τα χημικά τους για να σταματήσουν τη διαδήλωση, χωρίς να τα καταφέρουν τελικά» αναφέρουν από το «Δυτικό Μέτωπο» και δηλώνουν έτοιμοι να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Τώρα θα καταλάβουν πως δεν μπορούν να κοροϊδεύουν για πάντα. Η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική δεν είναι ο απόπατος της Αττικής. Δεν μπορούν να εξαπατούν συνέχεια τους κατοίκους με υποσχέσεις για κλείσιμο του ΧΥΤΑ και μετά να κάνουν συνεχείς επεκτάσεις» αναφέρουν από τη συλλογικότητα και αφού υπενθυμίζουν πως είχαν προειδοποιήσει πως «δεν θα τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί μέχρι να κλείσει η χωματερή της Φυλής» υπογραμμίζουν πως «οι συγκεντρώσεις αυτών των ημερών είναι μόνο το προανάκρουσμα των όσων θα ακολουθήσουν, αν δεν ανακληθεί η απόφαση του ΕΔΣΝΑ για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και αν δεν εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για νέους ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική».
Το «Δυτικό Μέτωπο» καλεί τα νέα δημοτικά συμβούλια  Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής «να πάρουν αποφάσεις τώρα για το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής, για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής και για την εφαρμογή -σε όλη την Αττική- πολιτικών αποκεντρωμένης διαχείρισης -με έμφαση στην πρόληψη, στην επαναχρησιμοποίηση και στην προδιαλογή των υλικών- και με δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ όλων των περιοχών».
ΠΗΓΗ:  https://www.efsyn.gr/node/208925?fbclid=IwAR0mtGyYgZKC9J8ZhzcxDUi2QKjQYgjTs6DkOOChuZZ0SEK9YBEzbt0Fdjg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου