Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Εκεί πού πρέπει λέμε μπράβο στον ΕΔΣΝΑ



Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω το πάρκο του Σχιστού  από την μέρα που εγκαινιάστηκε και γνώρισα  και την αδιαφορία των προηγούμενων διοικήσεων του ΕΔΣΝΑ για την συντήρηση του, οφείλω να συγχαρώ την νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ  και τον Γιώργο τον Γαβρίλη για αυτήν την προσπάθεια.
Ο ΕΔΣΝΑ είχε πάντα πολύ μεγάλες  δυνατότητες για να κάνει σπουδαία πράγματα .

Όμως οι προηγούμενες  διοικήσεις του ΕΔΣΝΑ,  άφησαν  ασυντήρητες τις αποκαταστάσεις και του Σχιστού και των Λιοσίων , άφησαν  αναξιοποίητα πανάκριβα μηχανήματα και εγκαταστάσεις και  απαξίωσαν  συνειδητά το προσωπικό για να παραδώσουν  το σύνολο σχεδόν των λειτουργιών του ΕΔΣΝΑ σε εργολάβους.
Αν ο ΕΔΣΝΑ θέλει,  μπορεί να κάνει τεράστιο έργο  παρά τις δυσκολίες της νέας εποχής και τα προβλήματα με το απαξιωμένο προσωπικό.
Ο ΕΔΣΝΑ είναι ένας από τους ελάχιστους δημόσιους οργανισμούς που δεν έχει υποστεί καμιά μείωση εσόδων την εποχή των μνημονίων και με τα έσοδα που έχει,  θα μπορούσε να  αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Όμως οι ΠΑΣΟΚικές ηγεσίες της ΤΕΔΚΝΑ και του ΕΔΣΝΑ  αντί να αξιοποιήσουν ορθολογικά τα τεράστια  έσοδα του συνδέσμου,  προτίμησαν να δίνουν τα μισά από αυτά στον δήμο Φυλής  για να στηθεί εκεί ένα απίστευτο πάρτυ σπατάλης και διαφθοράς.
Εμείς που κάνουμε αυστηρή κριτική στον ΕΔΣΝΑ  για διάφορα ζητήματα,  πρέπει  να επαινέσουμε και τις  θετικές πρωτοβουλίες όπως αυτή στο πάρκο του Σχιστού.
Οι άνθρωποι της περιοχής της Β Πειραιά που υπέφεραν τόσα χρόνια με την χωματερή του Σχιστού όπως και οι κάτοικοι της δυτικής Αθήνας που υποφέρουν από την χωματερή της Φυλής  θέλουν  να δουν αυτούς τους χώρους αποκατεστημένους από τον ΕΔΣΝΑ.
Η γενικότερη υποβάθμιση των περιοχών που φιλοξένησαν χωματερές δεν θα διορθωθεί όσα χρόνια και αν περάσουν. Αυτό έγινε στο Σχιστό , αυτό θα γίνει και στην Φυλή. Οι περιοχές αυτές καταστράφηκαν οριστικά και κυριολεκτικά.
 Τουλάχιστον να αποκατασταθούν οι εγκαταστάσεις και να συντηρούνται σωστά με ευθύνη του ΕΔΣΝΑ.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου