Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Που «κολλάει» το πράγμα με τους νέους ΧΥΤΑ;



Οι φήμες λένε πως  αντιδρούν οι  αντιπεριφερειάρχες στην δυτική και στην ανατολική Αττική και δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή  των νέων  ΧΥΤΑ  που προβλέπονται στο εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ  .
Να σημειώσουμε πως στο νέο ΠΕΣΔΑ  αναφέρεται ρητά  πως  οι νέοι ΧΥΤΑ θα προκύψουν  από αυτούς που είναι ήδη εγκεκριμένοι με τον ν.3164/03 τόσο για τις  βραχυπρόθεσμες όσο και για τις  μεσο-μακροπρόθεσμες ανάγκες.
Αν είναι έτσι τα πράγματα λοιπόν ,  αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι αρνούνται σήμερα να υλοποιηθεί το ΠΕΣΔΑ  που ψήφισαν οι ίδιοι 3 μήνες πριν .  
Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν . Ή δεν ήξεραν τι ψήφιζαν , ή πίστευαν πως οι νέοι ΧΥΤΑ μπαίνουν  στο  ΠΕΣΔΑ  απλά  για «ξεκάρφωμα»  και πως αυτό που θα γίνει στην πράξη θα είναι  η εκ νέου επέκταση της  χωματερής  Φυλή.

Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να είναι μυημένος κανείς   για να καταλάβει  πως οι λόγοι που «κολλάει»  το πράγμα  και δεν ξεκινούν οι διαδικασίες για τους νέους ΧΥΤΑ είναι λόγοι «εσωτερικοί» .  
Πάντως αυτό που είναι σίγουρο είναι πως για την καθυστέρηση δεν φταίει το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Ίσα – ίσα το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  έλεγε  πως στο νέο  ΠΕΣΔΑ  οι  ΧΥΤΑ θα έπρεπε να είναι σαφώς χωροθετημένοι και ονοματισμένοι για να μην υπάρχουν σήμερα αυτά τα φαινόμενα.
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε  σε όσους έχουν πονηρές σκέψεις για την Φυλή, την απάντηση της Ρένας Δούρου στον δήμο Ιλίου στις 30/11/2016.  Έλεγε τότε η περιφερειάρχης : «Συγκεκριμένα: στον νέο σχεδιασμό δεν περιλαμβάνεται καμία νέα μονάδα στη Φυλή και κυρίως δεν προβλέπεται επέκταση του ΧΥΤΑ στη Γ΄ φάση. Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει με την πλήρωση του υφιστάμενου Β΄ κυττάρου».

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου