Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μαζική συμπαράσταση στην συναδέλφισα Κριστίνα Μακνέα .



Την Τετάρτη, μετά από αρκετές αναβολές, γίνεται το εφετείο της Μακνέα Κριστίνας, μετά την πρωτόδικη καταδίκη της το Νοέμβρη του 2013 σε 27 μήνες φυλάκιση. 

 Η συγκεκριμένη συνάδελφος, Χημικός Μηχανικός, ως προϊσταμένη τμήματος του τότε Δήμου Εχεδώρου  (νυν Δέλτα), ενώ εκτέλεσε τα τυπικά υπηρεσιακά της καθήκοντα ως όφειλε, ''τυλίχτηκε'' στην κυριολεξία σε ''μια κόλλα χαρτί'', απο τους κατηγόρους της, οι οποίοι είναι ο πρώην Δήμαρχος Εχεδώρου και ο πρώην πρόεδρος του τοπικού σωματείου εργαζομένων. Μηνύτρια ήταν η σύζυγος του προέδρου του σωματείου.

 Το πρόβλημα ήταν ότι έθιξε συμφέροντα και ''ταρακούνησε τα νερά'', γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα τους μηνυτές της, οι οποίοι δεν της το ''συγχώρεσαν''. 

 Η περιπέτεια της συναδέλφου ξεκινάει από το 2010 και της έχει κοστίσει σε απίστευτη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, σε οικονομική αφαίμαξη, σε επαγγελματική υποβάθμιση, και σε προσωπική απαξίωση εξαιτίας των συκοφαντιών που δέχεται μέχρι σήμερα. 
 Επιπλέον οι αντίδικοι απαιτούν και το ποσό των 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη

 Μετά την καταδίκη της, έρευνες που διατάχθηκαν για την υπόθεση και πορίσματα που εκδόθηκαν από Δημόσιες ελεγκτικές αρχές, δικαιώνουν την συναδέλφισσα.

 Αν και ακραία, είναι χαρακτηριστική η περιπέτεια της συγκεκριμένης συναδέλφου, και φανερώνει τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημοσίου. Αφορά δε όλους τους υπαλλήλους που κάτω από δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους.
Το Δημόσιο πρέπει να θωρακιστεί μ’ ένα θεσμικό πλαίσιο τέτοιο που να καθιστά τη λειτουργία του και τις αποφάσεις που παίρνονται τέτοιες που να μην επηρεάζονται είτε από τις ''ορέξεις'' των διοικούντων αιρετών είτε  από ιδιωτικά συμφέροντα. Έτσι μόνο οι υπάλληλοι δεν θα πηγαίνουν ούτε με τον εκάστοτε ισχυρό, ούτε θα αποποιούνται των ευθυνών τους από φόβο μη βρεθούν μπλεγμένοι, αλλά και αυτοί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν θα διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν μπλεγμένοι σε δικαστικές περιπέτειες (όπως στην περίπτωσή μας), αν θίξουν συμφέροντα.

 Το πρόβλημα αφορά και τους πολίτες, την ίδια την κοινωνία, αφού όλη αυτή η κακοδαιμονία καταλήγει εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, η εξυπηρέτηση του οποίου θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα.

 Πιστεύοντας στη δικαίωση της συναδέλφισσας, η οποία με τις ενέργειές της προστάτεψε το Δημόσιο συμφέρον, θα βρισκόμαστε στα δικαστήρια την Τετάρτη 22/3 στις 9.30πμ, γιατί η υπόθεσή της δεν αφορά μόνο την ίδια.

 Η Ενωση Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Θεσ/νίκης (ΕΔΟΘ) και η Μηχανικοί του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ), έχουν αναγγείλει στάση εργασίας απο τις 9.00πμ εως το τέλος της βάρδιας για να διευκολυνθεί η παρουσία στα δικαστήρια.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου