Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη στο πάρκο Τρίτση

Για νέα εποχή για το πάρκο Τρίτση έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Όπως είπε, κατά τη διάρκεια ξενάγησής του στο πάρκο, το πιο σημαντικό, το οποίο δεν είχε εξασφαλιστεί μέχρι τώρα, ήταν μια διαρκής και μόνιμη χρηματοδότηση. Κάναμε το πρώτο βήμα, είπε, ενώ πρόσθεσε πως δεύτερο αποφασιστικό βήμα είναι η τοποθέτηση άξιων ανθρώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην εγκαταλειφθούν κι άλλοι μεγάλοι χώροι πρασίνου και πάρκα όπως στο Γουδή, το κτήμα Συγγρού, το Αττικό Άλσος, παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα.
Τον υπουργό, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Γιάννης Πολύζος.
Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομίας, ο «Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας “Αντώνης Τρίτσης”» θα χρηματοδοτείται σταθερά, για πρώτη φορά με 58.000 ευρώ μηνιαίως, ποσό που θα παρακρατείται από τους πόρους που κατανέμονται στους 67 δήμους της Περιφέρειας Αττικής.
Εκτός από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, έχουν εξασφαλιστεί και 200.000 ευρώ ετησίως από το «Πράσινο Ταμείο» και 700.000 ευρώ ετησίως που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής.
Στους άμεσους στόχους, όπως τόνισε ο κ. Πολύζος, είναι ο σχεδιασμός και επικαιροποίηση της υπάρχουσας πρότασης για το πάρκο, από το 1995, επίσης να παραμείνει ο δημόσιος και ενιαίος χαρακτήρας του πάρκου, να επιλυθεί το ζήτημα της φύλαξης των 913 στρεμμάτων του, μέσω κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ), να ελεγχθεί το σύστημα ανακύκλωσης και εμπλουτισμού των έξι λιμνών που υπάρχουν στο «Αντώνης Τρίτσης».
Skoyrletis_parko-tritsis-2
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρου Τζόκα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας -ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης- παρευρέθηκε στην επίσκεψη του Υπουργού στο Πάρκο Τρίτση.
Κατά τη συνομιλία του με τον Υπουργό, τους Δημάρχους της περιοχής και τα μέλη της διοίκησης του νέου φορέα διαχείρισης του Πάρκου σημείωσε τα εξής:
«Με μεγάλη μου χαρά επισκέπτομαι για μια ακόμα φορά αυτόν τον πνεύμονα της περιοχής μας για να διαπιστώσω το σημαντικό έργο που έχει ήδη εκτελεστεί από τον νεοσύστατο φορέα διαχείρισης. Με μηδενικούς μέχρι στιγμής πόρους, αλλά με την άρτια διοίκηση, την αποτελεσματική συνεργασία με τους μόλις 3 εργαζόμενους και βεβαίως με την οργάνωση της εθελοντικής προσφοράς των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτό, το Πάρκο Τρίτση βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Οι εργασίες καθαρισμού και οι γεωπονικές παρεμβάσεις στα δέντρα, τον χλοοτάπητα και τις λίμνες είναι εμφανείς. Επιπλέον ενημερώνομαι τακτικά για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει το ΔΣ και εκτιμώ ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Πρέπει να τονίσω ταυτόχρονα την καταλυτική παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής όλο το προηγούμενο διάστημα, στη διαμεσολάβηση των αιτημάτων, στην χάραξη των κατευθύνσεων που σήμερα υλοποιούνται, στη συμμετοχή της στον φορέα διαχείρισης και τέλος στη χρηματοδότηση των υποδομών του Πάρκου Τρίτση, με κονδύλι ύψους 700.000ε.
Στην κατεύθυνση αυτή τόσο ο ιδρυτικός Νόμος του Φορέα Διαχείρισης, όσο και η προσφάτως εγκριθείσα σημαντική χρηματοδότηση είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης από τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη της σημασίας του Μητροπολιτικού αυτού Πάρκου στην περιβαλλοντική και κοινωνική ταυτότητα της Αθήνας. Θέλω να ευχαριστήσω τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής για την πολυετή υποστηρικτική στάση τους και να τους καλέσω να συνεχίσουν να συνδράμουν το έργο του νέου φορέα.
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας ότι ο κοινός μας αγώνας για την προστασία του Πάρκου Τρίτση και η αναβάθμισή του μέρα με τη μέρα δικαιώνεται. Είμαι βέβαιος πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να επισκέπτονται ένα πάρκο – κόσμημα για την περιοχή, που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί πρότυπο οικολογικής ευαισθητοποίησης και εργαστήρι δράσεων για την οικολογία»

ΠΗΓΗ:  http://www.peristerinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου