Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης Εκδήλωση - συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.

Το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που ξέρουμε με τους μπλε και πράσινους κάδους θεωρείται ξεπερασμένο, αν όχι αποτυχημένο, αφού το 95% των απορριμμάτων καταλήγει στη χωματερή της Φυλής. Ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει η διαχείριση να γίνεται από τους δήμους στην πηγή με περισσότερους κάδους για συγκεκριμένα απορρίματα (οργανικά, χαρτί, μέταλλο και πλαστικό καθώς και η επεξεργασία τους π.χ κομποστοποίηση να γίνεται από ομάδες δήμων σε ειδικές μονάδες. Έτσι και οι πολίτες θα έχουν οικονομικό όφελος και το περιβάλλον θα προστατεύεται.
Ο σχεδιασμός της περιφέρειας όμως προχωράει με καθυστερήσεις και ασάφειες με κίνδυνο να οδηγηθεί το εγχείρημα σε αποτυχία και να επωφεληθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα που καραδοκούν. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας έχει εγκαταλείψει το σχεδιασμό που είχε προηγηθεί και αγνοεί τη θέση των τριών Δήμων για τη δημιουργία κοινού σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, ευθυγραμμιζόμενη έτσι με τα συμφέροντα του Λάτση.
Στην εκδήλωση θα υπάρξει εισήγηση εκπροσώπου της Δημοτικής Συνεργασίας, τοποθετήσεις  εκπροσώπων των τριών δήμων, της Περιφέρειας, της ΠΟΕ- ΟΤΑ, της ΠΡΩΣΥΝΑΤ,του Δυτικού Μετώπου, δημοτικών παρατάξεων και φυσικά τοποθετήσεις πολιτών.
Η ανακοίνωση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου