Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Γιατί άραγε αυτή η επιθετικότητα;;;;; Σχόλιο της Ρούλας Φώτου για το άρθρο του Αντώνη Δεωνά στο pitsouni.city



Αποφεύγω συνήθως να γράφω και να σχολιάζω δημοσιεύσεις που αναρτούν διάφορα τοπικά ΜΜΕ και που φυσικά ξέρουμε πολύ καλά που πρόσκεινται, ποιον εκπροσωπούν, που αποβλέπουν, από ποιον κατευθύνονται και από ποιον εξαγοράζονται. Συνήθως, μου προκαλούν αηδία και αποστροφή!!!
Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισα να γράψω, δεδομένου ότι το κείμενο του κύριου Δεωνά θίγει άμεσα εμένα, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δυτικού Μετώπου , ενός κινήματος που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να υπάρξει ένας συντονισμός πολιτών και συλλογικοτήτων ανεξάρτητα από κάθε κομματική ταυτότητα, μία σύμπραξη για την αποτροπή της συνέχισης του εγκλήματος που συντελείται εις γνώση μας και με την ανοχή μας όλα αυτά τα χρόνια. Ένα κίνημα το οποίο συμμετέχω ενεργά και θα εξακολουθήσω να το κάνω, παρά το γεγονός ότι απειλήθηκα ακόμα και για την ίδια την εργασία μου.
Κι επειδή δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου και δε μου αρέσει να μιλάω με υποθέσεις αλλά συγκεκριμένα και ευθέως…..

Κύριε Δεωνά είναι ολοφάνερο ότι θέλετε να υποβαθμίσετε τον αγώνα που κάνουμε στο Δυτικό Μέτωπο για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ και την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει ΜΟΝΟΙ μας να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε ανθρώπινα στον τόπο μας σε ένα υγιές περιβάλλον , να συνειδητοποιήσουμε πως όσο οι ίδιοι δείχνουμε αδιαφορία, τόσο περισσότερο δίνουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα στις εκάστοτε διοικήσεις, στην περιφέρεια και τους «παρατρεχάμενούς» τους, να παίζουν βρώμικα παιχνίδια εις βάρος μας και εις βάρος των παιδιών μας.
Με τις προσωπικές σας εμπάθειες κύριε Δεωνά και τα σχόλιά σας για συγκεκριμένα πρόσωπα, που ενίοτε αποκαλείτε και φίλους σας σε εισαγωγικά, δεν αξίζει καθόλου να ασχοληθώ, διότι πράγματι θεωρώ ότι απλά δεν πιάνουν, σε ανθρώπους νοήμονες. Γιατί παρ’ όλο που εσείς χαρακτηρίζετε αδαείς τους κατοίκους της Φυλής, σας βεβαιώνω ότι πρέπει να φοβάστε αυτούς τους αδαείς όταν αποφασίσουν να δράσουν και να πάρουν σαφή θέση. Μη λαμβάνετε τη σιωπή που υπάρχει αυτή τη στιγμή από τους συμπολίτες μου σε αυτή τη πόλη, σαν αδυναμία και αδιαφορία και μην υποτιμάτε την αγανάκτηση και το θυμό που όλους διακατέχει… Μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε κάτι πολύ δυνατό.
Είναι σε όλους αντιληπτό ότι γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης κάθε μορφής διαφωνίας, αντίδρασης και αντίστασης χρησιμοποιώντας γελοίες και χιλιοειπωμένες «υποθέσεις». Δυστυχώς για εσάς δεν θα βρουν ανταπόκριση οι κακοήθειές σας.
Κλείνοντας εδώ, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους όσους διαβάζουν αυτό το κείμενο, κάτοικους της περιοχής αυτής, φίλους και γνωστούς, γονείς και ανθρώπους με ευαισθησία και σεβασμό σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες να πάψουν να δέχονται το έγκλημα του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ σαν προδιαγεγραμμένο, προκαθορισμένο, σαν κάτι μη αναστρέψιμο, σαν να είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε και να το σταματήσουμε, σαν τη «κακή τη μοίρα μας»… Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας, ξεπερνώντας κομματικές διαφορές και διαφωνίες και να δείξουμε σε κάθε επιτήδειο ότι η πόλη αυτή ανήκει και σε εμάς!!! Να πιστέψουμε στη δύναμη που έχει η συλλογικότητα , η συνεργασία, η αλληλεγγύη και μέσα από τα κινήματα να βγούμε στο δρόμο ξανά (ναι, για άλλη μια φορά… απαντώ σε όσους επανειλημμένα μου έχουν πει ότι το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν) και για όσες φορές χρειαστεί!!! . Να βγούμε στο δρόμο και να απαιτήσουμε όσα ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας. Να δούμε τότε ποιοι θα είναι οι αδαείς και ποιοι αυτοί με τις καλύτερες προθέσεις.
Φώτου Ρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου