Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το παραμύθι της αποκατάστασης.



Στα τέλη Ιουνίου του 2016 μια πολυμελής αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Φυλής  με επικεφαλής τον δήμαρχο,  επισκέφτηκε το Τελ Αβιβ και την αποκατεστημένη χωματερή της HYRIGIA  προκειμένου να δουν καλές πρακτικές αποκατάστασης για να «αποκαταστήσουν» και την χωματερή της Φυλής.
Ακολούθησαν παράτες και αφιερώματα  στην τηλεόραση και η παράσταση συνεχίστηκε με την διοργάνωση ημερίδας στην Φυλή με καλεσμένους αυτή την φορά τους Ισραηλινούς και κάποιους Έλληνες καθηγητές όπου συζητήθηκε η αποκατάσταση της χωματερής στα πρότυπα της HYRIGIA.
Έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Εμείς από την πρώτη στιγμή που έσκασε αυτή η ιστορία είπαμε ότι πρόκειται για κοροϊδία γιατί απλά δεν σκοπεύουν να κλείσουν την χωματερή.
Όσο δεν γίνεται τίποτα με την χωροθέτηση των νέων ΧΥΤΑ , τόσο ενισχύεται το σενάριο της εκ νέου επέκτασης του ΧΥΤΑ της Φυλής.
 Με το νέο ΠΕΣΔΑ  αυξήθηκε η δυναμικότητα του ΕΜΑΚ από 150.000 σε 350.000 τόνους και  η  λειτουργία μονάδας επεξεργασίας ΒΑΑ 100.000 τόνων . 


Για τον  αποτεφρωτήρα δεν γίνεται τίποτα προκειμένου να απομακρυνθεί  Η WATT διεκδικεί νέα μονάδα επεξεργασίας 82.000 τόνων εντός της ΟΕΔΑ Φυλής.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Είναι ξεκάθαρο πως αποκατάσταση με πουλάκια και ψαράκια και με εκατοντάδες χιλιάδες τόνους σκουπιδιών   δεν γίνεται.
Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα,  η ευκαιρία της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ που θα δρομολογούσε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής χάθηκε.
Ο λόγος τώρα είναι (ή θα έπρεπε να είναι..) στα κινήματα.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου