Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Κινητοποίηση ενάντια στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής την Τετάρτη 9 Οκτώβρη


Σε αποκλεισμό της Λ. ΝΑΤΟ (στο ύψος του ΧΥΤΑ Φυλής) προχωρούν την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ., Σωματεία και Φορείς της Δυτικής Αττικής, ενάντια στο «νέο έγκλημα που ετοιμάζουν στη Φυλή και συνολικά στη Δυτική Αττική, η κυβέρνηση της ΝΔ, παλιά και νέα περιφερειακή αρχή, καθώς και η δημοτική αρχή της Φυλής που εκλέχτηκε με την από κοινού στήριξη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ», την επέκταση δηλαδή του ΧΥΤΑ της περιοχής.
Παράλληλα, καλούν σε μαζικό ξεσηκωμό το λαό και τη νεολαία της περιοχής, καθώς όπως επισημαίνουν, «είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας» και υπογραμμίζουν πως θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και τις κινητοποιήσεις τους.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των μαθητών των Άνω Λιοσίων. Τώρα είναι η ώρα να βγούμε όλοι στους δρόμους.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που προέκυψε από Σύσκεψη δεκάδων Σωματείων – Φορέων και Συλλόγων της Δυτικής Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των μαθητών των Άνω Λιοσίων που τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη πραγματοποίησαν καταλήψεις στα σχολεία και διαδήλωσαν μαζικά στο κέντρο της πόλης.
Χαιρετίζουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεπερνώντας απειλές και τρομοκρατία βρέθηκαν στο δρόμο φωνάζοντας να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής και να σταματήσει το νέο έγκλημα δημιουργίας νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό Γεννηματά 2.
Καταγγέλλουμε διάφορους παρατρεχάμενους της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής Φυλής που είτε με την παραπληροφόρηση, είτε με την καλλιέργεια απογοήτευσης και μοιρολατρίας επιχειρούν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας».
Αναλυτικά το κείμενο - κάλεσμα των Σωματείων και Φορέων:
«Τα Σωματεία, οι Φορείς και οι Σύλλογοι που πήραμε μέρος στη σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία Σωματείων και Φορέων του Δήμου Φυλής, καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής σε μαζικό ξεσηκωμό για να μην περάσει το νέο έγκλημα που ετοιμάζουν στη Φυλή και συνολικά στη Δυτική Αττική η κυβέρνηση της ΝΔ, παλιά και νέα περιφερειακή αρχή, καθώς και η δημοτική αρχή της Φυλής που εκλέχτηκε με την από κοινού στήριξη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.
Χέρι-χέρι κυβέρνηση ΝΔ - Δούρου - Πατούλης και δημοτικές αρχές συνεχίζουν το έγκλημα!
Η περιφερειακή αρχή της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), λίγες μέρες πριν αποχωρήσει, σε απόλυτη συνεννόηση και σε συμφωνία με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και την κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσισε στον ΕΔΣΝΑ την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη συνεδρίαση την πραγματοποίησαν στα μουλωχτά, μέσα στο κατακαλόκαιρο (1η Αυγούστου) για να μην έρθουν αντιμέτωποι με το λαό της Δυτικής Αττικής. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος Φυλής (Παππούς και Μπουραΐμης αντίστοιχα), που υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση.
Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κατασκευή νέας μεγάλης χωματερής, δίπλα ακριβώς στην υπάρχουσα υγειονομική βόμβα της Φυλής και σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό Γεννηματά 2 των Άνω Λιοσίων.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ήδη δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ και σύμφωνα με τον οποίο, η νέα χωματερή σχεδιάζεται να φιλοξενήσει ακόμα 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπιδιών για τα επόμενα τουλάχιστον 3,5 χρόνια και με δυνατότητα νέας παράτασης!
Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα.
Είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Αυτοί που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία, την κακοπληρωμένη δουλειά, στην υποβάθμιση, θέλουν να μας καταδικάσουν να ζούμε μόνιμα δίπλα στο σκουπιδαριό, αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία μας, καθώς μελέτες που υπάρχουν, δείχνουν την τρομακτική άνοδο εμφάνισης καρκίνου στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Δυτικής Αττικής. Είναι απαράδεχτο το γεγονός να υπάρχουν επιδημιολογικές μελέτες στα χέρια των δημοτικών αρχών Φυλής και Ασπροπύργου και αυτές να μη δίνονται στη δημοσιότητα και για ενημέρωση του λαού της περιοχής.
Διεκδικούμε:
Ούτε να το σκέφτεστε για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις.
- Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
- Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά, Μελετάνι, "ΤΙΤΑΝ" και Σταμέλου που βρίσκονται στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.
- Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.
- Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
- Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
- Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
- Ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης και τελικής διάθεσης των αποβλήτων που να σχεδιάζει με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες! Με προτεραιότητα στην πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων και την προώθηση της ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή. Μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό, διασφάλιση της χωριστής διαλογής διαφορετικών ειδών απορριμμάτων. Δημιουργία μονάδων επεξεργασίας και χωροθέτηση μακριά από κατοικημένες περιοχές!
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να ενημερώσουν τα μέλη τους και το λαό της περιοχής. Προχωράμε σε:
  • Μάζεμα χιλιάδων υπογραφών.
  • Αποκλεισμός της Λεωφόρου ΝΑΤΟ την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. (στο ύψος του ΧΥΤΑ Φυλής).
  • Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής.
  • Κινητοποίηση σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής μαζί με τους φορείς από τη Δυτική Αθήνα.
  • Οργανώνουμε μεγάλη συγκέντρωση τον Οκτώβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου