Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Σωματείο εργαζομένων ΕΔΣΝΑ . Σταθερά το πλευρό των εργολάβων ! ( VIDEO - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)


Δείτε τι έλεγε τότε ο Θέμης Μπαλασόπουλος για αυτούς που ήταν κρυμμένοι πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ

Το μακρινό 2012 όταν ο κ. Σγουρός και το λόμπι των σκουπιδοεργολάβων ήθελαν  να «περάσουν» τα 4 εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ βρήκαν απέναντί τους την ΠΟΕ – ΟΤΑ η οποία με δυναμικές κινητοποιήσεις κατάφερε τελικά να τους χαλάσει τα σχέδια.  


Το σωματείο των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ εκείνη την εποχή είχε ταχθεί υπέρ των εργοστασίων και έπαιζε ένα βρώμικο απεργοσπαστικό ρόλο αναγκάζοντας τον Θέμη τον Μπαλασόπουλο και την Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ να καταγγείλουν το Γ. Ζαχαρόπουλο (πρόεδρο του σωματείου ) για εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων και τον χαρακτήριζαν «εφιάλτη του κλάδου».
Το σωματείο τότε όχι μόνο δεν συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά είχε φτάσει σε σημείο να ανοίγει τις εισόδους της χωματερής , να παριστάνει τον σωματοφύλακα του κ. Σγουρού , ακόμα και να συνεργάζεται με  τους επικεφαλής των   ΜΑΤ προκειμένου να χτυπηθούν συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως η αφεντιά μου.

Εκείνη την περίοδο όποιος εργαζόμενος του ΕΔΣΝΑ τολμούσε να συνεργαστεί με την παράταξη της ριζοσπαστικής αριστεράς (Α.ΕΝ.Κ) ή θα χαρακτηριζόταν «τσιράκι της εν αναμονή εξουσίας» ΕΔΩ η και   "διαταραγμένη προσωπικότητα και θρασύδειλος" ΕΔΩ.
Το Θέμη τον Μπαλασόπουλο τον έλεγαν «μπουκωμένο»   πως κατρακυλά στον βούρκο και πως δεν έχει τσίπα ! ΕΔΩ  και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ 

Εφτά χρόνια μετά οι άνθρωποι του σωματείου εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΠΟΕ -ΟΤΑ προκειμένου να πείσουν την ηγεσία της ομοσπονδίας να αλλάξει την θέση της για την νέα χωματερή στην Φυλή (Γ Φάση) και το περίφημο ΕΜΑΚ !
 Σημείωση: στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο διευθυντής του ΕΜΑΚ (εκλεγμένος συνδικαλιστής) .

Στις 31 Ιουλίου που η ΠΟΕ-ΟΤΑ μαζί με το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τους συνδικαλιστές του συνδικάτου ΟΤΑ εμπόδισαν την Ρένα Δούρου και την Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ να πάρουν απόφαση για την νέα χωματερή και το ΕΜΑΚ , το σωματείο των εργαζομένων είχε «εξαφανιστεί» κυριολεκτικά.
Είναι προφανές ότι οι εργολάβοι  φοβούνται μην επαναληφθούν τα επεισόδια και οι συγκρούσεις με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και στραβώσει έτσι η δουλειά με την ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή και το ΕΜΑΚ.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι εργολάβοι αυτή την φορά είναι πιο έμπειροι . Θα επιχειρήσουν μέσω του σωματείου να κουλαντρίσουν  την ΠΟΕ-ΟΤΑ για να μετριαστούν οι αντιδράσεις.
Το θέμα είναι να καταλάβουν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ και του ίδιου του ΕΔΣΝΑ πως η ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή και το ΕΜΑΚ τους μόνους που εξυπηρετούν είναι τους γνωστούς εργολάβους  και όσους σιτίζονται από αυτούς.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου