Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ : Η Πετρούπολη δεν είναι Φυλή. Στην Πετρούπολη το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και πολλές συλλογικότητες λένε ΟΧΙ στην 248/19 απόφαση του ΕΔΝΣΑ και ζητούν να ανακληθεί.

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ


Οι «Ενεργοί Πολίτες» με ανακοίνωσή τους μπαίνουν κι αυτοί στο μέτωπο κατά της χωματερής της Φυλής και της προέκτασής της στο Λατομείο Μουσαμά και ζητούν το κλείσιμο και την δίκαιη κατανομή των απορριμμάτων σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ενεργών πολιτών έχει ως εξής:
Η Χωματερή πίσω από το Ποικίλο Όρος συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα για δεκαετίες παρά τις διαμαρτυρίες χιλιάδων κατοίκων. Ενώ είναι εντός ορίων του δήμου Φυλής επηρεάζει τους πολίτες της Πετρούπολης, του Χαϊδαρίου, του Ιλίου, του Περιστερίου, του Καματερού – Αγίων Αναργύρων, του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας.

Καμιά πολιτική ηγεσία έως σήμερα δεν επωμίστηκε το πολιτικό και οικονομικό κόστος της μεταφοράς της.
Ακόμα και οι υποσχέσεις της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης για κλείσιμο με το νέο σχέδιο διαχείρισης σκουπιδιών δεν εφαρμόστηκαν.
Αντίθετα αποφασίστηκε πάλι επέκταση του χώρου του ΧΥΤΑ Φυλής και ξαναεμφανίζεται στα δημοσιογραφικά μέσα το Λατομείο Μουσαμά ως προτεινόμενο ενώ είναι λίγα μόλις μέτρα από τις αυλές των σπιτιών μας.
Είχαμε δηλώσει πως θα ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ οποιονδήποτε επιχειρούσε την περεταίρω υποβάθμισης της ζωής μας, ΟΠΟΙΟΣ και να είναι, σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παράταξη και αν ανήκει !
ΦΤΑΝΕΙ ! Πληρώσαμε τόσα χρόνια το φόρο σκουπιδιών δυσανάλογα για όλη την Αττική .
ΑΡΚΕΤΑ ! Η ατμοσφαιρική και η υπεδάφια δηλητηρίαση τόσων χιλιάδων κατοίκων είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Οι χωματερές δεν μπορεί να είναι τόσο κοντά στα σπίτια μας και σε τέτοιο
μέγεθος.
Δηλώνουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
– ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΜΟΥΣΑΜΑ από χώρος εναπόθεσης, να αναδασωθεί και να καταργηθεί με νόμο ο νόμος της Β. Παπανδρέου που το χαρακτήρισε.
– ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ άμεσα και να αναδασωθεί.
–  ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΕΜΑΚ (μηχανική επεξεργασία σκουπιδιών) που εκπέμπει ρύπους και οπωσδήποτε να μην επεκταθεί.
– ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ στον αέρα που αναπνέουμε.
–  Εφαρμογή ολοκληρωμένης ανακύκλωσης και κομποστοποίησης σε όλη την Αττική.
–  Να αναγνωριστεί πως οι πολίτες των Δυτικών Δήμων έχουν πληρώσει το φόρο εναπόθεσης που τους αναλογεί στο πολλαπλάσιο.
–  Τα σκουπίδια να κατανεμηθούν δίκαια σε όλες τις περιοχές της Αττικής ή να νομοθετηθεί χώρος εναπόθεσης υπολειμμάτων που δεν θα επιβαρύνει καμία περιοχή.

 ΠΗΓΗ: http://www.maxitis-online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου