Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

κάνει τεράστιο λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ

 ΕΔΩ η επερώτηση των 9 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 19/2/2014
 "η αριστερά της εποχής μας ή θα είναι οικολογική ή δεν θα υπάρξει"
                                                                                            Αλέξης Τσίπρας 

Την 1η Αυγούστου η Ρένα Δούρου και ορισμένα μέλη της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ αποφάσισαν με την διαδικασία του κατ επείγοντος και χωρίς να ρωτηθεί ούτε ένα  δημοτικό συμβούλιο,  να γίνει μια ΝΕΑ χωματερή στην περιοχή της Φυλής ελάχιστης δυναμικότητας 4.000.000 κ.μ .


Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη για πολλούς λόγους .

  •   Για περιβαλλοντικούς λόγους (η περιοχή είναι η πλέον κορεσμένη περιβαλλοντικά. 
  •       Για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης ( δεν μπορεί μια περιοχή να σηκώνει όλα τα βάρη για πάνω από 50 χρόνια)
  •        Για τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση ( χωρίς να ρωτηθούν τα δημοτικά συμβούλια ούτε και κανένα θεσμικό  όργανο π.χ Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ ή το Περιφερειακό Συμβούλιο ή η ΠΕΔΑ κλπ..).
  Σημείωση : Για την συγκεκριμένη απόφαση δεν ρωτήθηκε και κανένα παραταξιακό ή κομματικό όργανο στο οποίο ανήκει η Ρένα Δούρου.

 Ό ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που εδώ και πολλά χρόνια είχε ξεκάθαρη θέση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής . Δεν είναι τυχαίο  ότι  στο πρόγραμμα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ  το 2011 υπήρχε σαφής δέσμευση για :

  •     Οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και κλίμακα μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που θα πηγαίνουν για ταφή για όσο διάστημα λειτουργεί η εγκατάσταση σαν χώρος τελικής διάθεσης.
  •       Επανεξέταση και επανασχεδιασμό της λειτουργίας του υφιστάμενου ΕΜΑΚ Ι.
  •        Μεταφορά της μονάδας καύσης των νοσοκομειακών εκτός αστικού ιστού.
  •       Ένταξη της ΟΕΔΑ Φυλής και της ευρύτερης περιοχής σε άμεσο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αξιολόγησης – αποκατάστασης.

 Σήμερα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τις πιο τεκμηριωμένες θέσεις στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων  έχει γίνει σάκος του μποξ από τους πάντες.
Δυο μήνες μετά την απόφαση της Ρένας Δούρου και του ΕΔΣΝΑ , κανένα κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ (με τιμητική εξαίρεση την Ο.Μ Πετρούπολης ) δεν έχει τολμήσει να τοποθετηθεί  επί του θέματος την ώρα που το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της απόφασης για την νέα χωματερή στην Φυλή συζητιέται στα δημοτικά συμβούλια.
Το ερώτημα είναι δικαιούται το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να γίνει και οικολογικό σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Κ.Ε και που στην δυτική Αθήνα – Αττική πήρε ποσοστά άνω του 40% , να μην μιλά για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής επειδή ένα κορυφαίο στέλεχος του πήρε μια λάθος απόφαση χωρίς να ρωτήσει κανένα;
Αν υιοθετήσει τέτοιες λογικές ο ΣΥΡΙΖΑ τα λάθη είναι βέβαιο πως θα επαναληφθούν και θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις κορυφαίων στελεχών που θα αποφασίζουν μόνα τους  χωρίς να δίνουν  λογαριασμό σε κανένα. 
Και καλά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση. Αν αύριο αναλάβει  ξανά την διακυβέρνηση της χώρας;  Τι θα γίνει τότε αν τα στελέχη δικαιούνται να αποφασίζουν μόνα τους;
Κακά τα ψέματα.   Έτσι κανείς δεν μπορεί να πάει πουθενά . Ούτε ένας τοπικός εξωραϊστικός σύλλογος δεν μπορεί λειτουργήσει κατ΄ αυτόν τον τρόπο . Πολλώ μάλλον ένα δημοκρατικό κόμμα της αριστεράς .   

Θ.Ε.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου