Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Εύγε μας θάψατε ..


   
Την Τρίτη το πρωί στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών των εργολάβων που θέλουν να αναλάβουν την κατασκευή της νέας χωματερής στην Φυλή «ελάχιστης χωρητικότητας 4.000.000 κ.μ .»
Ο τίτλος του έργου είναι  «Ηλεκτρονικός , διεθνής  διαγωνισμός  με ανταγωνιστική διαδικασία διαπραγμάτευσης για την επιλογή αναδόχου για την «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων».

Πολλά μπράβο στην Ρένα Δούρου και στις υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά τους.
 Τα χρόνια που πέρασαν   μια πληροφορία  τους ζητούσαμε για το ΕΜΑΚ ή για τις κρυμμένες μελέτες για την ρύπανση του ΧΥΤΑ , και έβγαζαν την ψυχή. Μας είχαν για μήνες στο περίμενε με διάφορες αστείες δικαιολογίες χωρίς να μας απαντούν  τελικά.
 Τότε όλα έμοιαζαν δύσκολα .. Δύσκολα συνεδρίαζε το κόμμα και η παράταξη, δύσκολα κινούταν οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ , δύσκολα βρισκόταν η πρόεδρος , δύσκολα βρισκόταν ο υπουργός κλπ κλπ..
Και ξαφνικά ένα μήνα μετά τις εκλογές έγιναν όλα εύκολα!
 Τώρα  σε 40 μερούλες  , μέσα στο κατακαλόκαιρο τα κατάφεραν  να αποφασίσουν για νέα χωματερή και να ολοκληρώσουν τον διαγωνισμό  με ταχύτητα αστραπής  χωρίς να ανοίξει μύτη.
Τώρα και η πρόεδρος  συμμετείχε κανονικά στις συνεδριάσεις της Ε.Ε και οι σκουπιδοφύλακες της Φυλής (Παππούς – Μπουραίμης ) ήταν απίκο και φυσικά και ο κ. Βρούστης ήταν εκεί πιστός στο καθήκον..
Ξαφνικά η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ έμοιαζε με μια συμφωνική ορχήστρα που αποδίδει τέλεια χωρίς να είναι ο «μαέστρος» στην αίθουσα. Ο μαέστρος ήταν αλλού..
Δεν χρειάστηκαν  ούτε συνεδριάσεις δημοτικών  και περιφερειακών συμβουλίων , ούτε αποφάσεις κομμάτων και παρατάξεων , ούτε δημοπρασίες ούτε τίποτα!
 Όλα αυτά τα δημοκρατικά μάλλον ήταν δικές μας ιδεοληψίες και εμμονές που εμπόδιζαν την αποτελεσματική λειτουργία του μηχανισμού.
Τώρα το ίδιο αποτελεσματικό μοντέλο είναι βέβαιο πως θα το «τρέχει» και ο κ. Πατούλης κουνώντας μας και το δάχτυλο.   
Ποιος τις γ@μεί τις δημοκρατικές διαδικασίες ; το αποτέλεσμα μετράει!
Ποιος τους  γ@μεί τους χαροκαμένους και τους καρκινοπαθείς  στην Φυλή; Ο ανάδοχος που θα συνεχίσει το πάρτι να είναι καλά..

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου