Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΔΣΝΑ vs Δυτικής Αθήνας ! Η ανατομία ενός διαρκούς εγκλήματος


 
Η απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ να κατασκευαστεί ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή,  προκαλεί γιατί πριν από όλα και πάνω από όλα είναι μια άδικη απόφαση. 

Δεν είναι μόνο τα 4.000.000 κ.μ της νέας χωματερής.  Είναι  τα πάνω από 160.000.000 κμ που έχουν πέσει στην εγκατάσταση της Φυλής και οι δεκάδες άδικες αποφάσεις σε βάρος της δυτικής Αθήνας.
Ας δούμε τις κυριότερες από αυτές:  
Το 1991 ο ΕΔΣΝΑ αποφασίζει να φέρει στα Άνω Λιόσια τα σκουπίδια όλης της Αττικής υποσχόμενος πως σε 3,5 θα έχουν γίνει νέοι ΧΥΤΑ οι οποίοι βέβαια δεν έγιναν ποτέ. 
 Από το 1991 που οι φωστήρες του δήμου Άνω Λιοσίων δέχτηκαν έρχονται στην περιοχή τα όλα σκουπίδια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ συνεχίζει το ίδιο βιολί με νέες εγκαταστάσεις και νέες επεκτάσεις . 
Το 1997 ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να κάνει στην Φυλή το μοναδικό σε όλη την Επικράτεια αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων. 
Το 1999 ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να κάνει στην Φυλή το μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Ευρώπη και το 2916 η κ. Δούρου αποφάσισε πως θα πρέπει να αυξηθεί η δυναμικότητα του θηριώδους εργοστασίου κατά 75% !Σημείωση: Την ίδια ακριβώς ώρα αποφάσισαν να μειώσουν την δυναμικότητα της ΜΕΑ Γραμματικού και από τους 125.000 τόνους τον χρόνο ,  να την κατεβάσουν στους 60.000 τόνους.
Το 2003 ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να δεχτεί την λειτουργία του ιδιωτικού ΚΔΑΥ της ΕΠΑΝΑ (σημερινής WATT) μέσα στην εγκατάσταση της Φυλής , μετά από την συμφωνία μεταξύ του δήμου Φυλής (Μπουραίμης) και του ιδιώτη.. (Μπόμπολας).
Το 2004 ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να κάνει ΝΕΑ χωματερή στα διοικητικά όρια του δήμου Φυλής μετά από συμφωνία με τον δήμαρχο Φυλής Μπουραιμη που  παραχώρησε στον ΕΔΣΝΑ 1000 στρέμματα για να γίνουν χωματερή.
Το 2005 ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να δεχτεί την λυμματολάσπη ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Το 2009 ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να κάνει 4 μονάδες επεξεργασίας στην Αττική και τις δυο εξ αυτών στην Φυλή.
Το 2017 και το 2018 ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να κάνει δυο νέες επεκτάσεις εντός της ΟΕΔΑ Φυλής συνολικής χωρητικότητας 5.000.000 κμ
Το 2019 ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να κάνει νέες επεκτάσεις στο εσωτερικό της εγκατάστασης και ΝΕΑ χωματερή στην περιοχή της Γ. Φάσης ελάχιστης χωρητικότητας 4.000.000 κ.μ με τη σύμφωνη γνώμη των κυρίων Παππού και Μπουραίμη ..
Τα τελευταία 28 χρόνια ο ΕΔΣΝΑ συνεχώς αποφασίζει εις βάρος μας , εμείς συνεχώς υποφέρουμε και ο εργολάβος συνεχώς χαίρεται.
Έχει την αίσθηση κανείς ότι μας μισούν ή μας εκδικούνται και θέλουν να μας εξοντώσουν .
Δεν ισχύει όμως αυτό . Απλά μας θεωρούν ηλίθιους και ανίκανους να αντισταθούμε .
Πιστεύουν πως μπορούν να παίρνουν ότι αποφάσεις θέλουν και αφού μέσα στο κόλπο είναι και οι σκουπιδoφύλακες δήμαρχοι της Φυλής δεν θα τους αντισταθεί κανείς.
Μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει μια χαρά. Με τόσες αποφάσεις σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην δυτική Αθήνα η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ θα έπρεπε να συνεδριάζει σε χώρους υψίστης ασφαλείας για να γλυτώσουν τα μέλη της από την οργή του κόσμου.
Όμως το ότι τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα δεν σημαίνει πως θα τα καταφέρνουν για πάντα.
Η απόφαση της Ε.Ε την πρώτη Αυγούστου για ΝΕΑ χωματερή δείχνει να ξεχείλισε το ποτήρι και η  αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Πετρούπολης είναι ενδεικτική των διαθέσεων που υπάρχουν. Για να δούμε.. 
Θ.Ε.Μ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου