Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιοι είναι αυτοί που έκαναν το κομπρεμί για την νέα χωματερή; Ψάχνοντας στα παρασκήνια ..


Στις 20 Ιουλίου η κ. Δούρου απαντώντας στον κ. Θεοδωρικάκο ΕΔΩ είπε πως η παράταση του χρόνου ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής είναι μια “πολιτική απόφαση που πρέπει να την λάβει η νέα Διοίκηση” του κ. Πατούλη .
Η κ. Δούρου στην ίδια απάντηση τόνιζε πως ο “νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής προσφέρει στην κατεύθυνση αυτή εναλλακτικές λύσεις, με κύρια εκείνη των εξαντλημένων λατομείων” και πρόσθεσε πως :
Η επιλογή και η ευθύνη ανήκουν στη νέα Διοίκηση.
Η σημερινή Διοίκηση, λίγους μόλις μήνες, επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια επιλογή, προκειμένου να μην δεσμεύσει τη νέα διοίκηση”
.
Τώρα τι συνέβη λίγες μέρες αργότερα και η Ρένα Δούρου αποφάσισε την επέκταση του ΧΥΤΑ να την κάνει η ίδια και η δική της διοίκηση αναιρώντας αυτά που έλεγε , το ξέρει μόνο η ίδια .
Εμείς που είμαστε οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι γιατί ζούμε στην δυτική Αθήνα , δεν θα μάθουμε ποτέ τι ήταν αυτό που υποχρέωσε την Ρένα Δούρου να κάνει στροφή 180 μοιρών .
Πολλοί λένε πως θορυβήθηκε από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο κ. Πατούλης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε όσους είχαν τη θεσμική υποχρέωση να δώσουν λύση και δεν το έκαναν, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».
Το ερώτημα όμως είναι το εξής : καλά η Δούρου θορυβήθηκε και προτίμησε να αυτοκτονήσει πολιτικά με την νέα χωματερή στην Φυλή παρά να έχει δικαστικές περιπέτειες. 
Οι άρχοντες των σκουπιδιών στην Φυλή (Παππούς – Μπουραίμης) οι οποίοι σημειωτέων δεν ανήκουν στην παράταξη της Δούρου τι φοβήθηκαν και ψήφισαν μαζί της;
Αυτοί είχαν ένα σωρό επιλογές προκειμένου και να γίνει αυτό που πάντα ήθελαν, ( η νέα χωματερή) και να αποφύγουν τον πολιτικό διασυρμό .
Θα μπορούσαν να μην πάνε στην συνεδρίαση και όμως πήγαν .
Θα μπορούσαν να πάνε στην συνεδρίαση και να ψηφίσουν κατά της απόφασης αφού έτσι και αλλιώς υπήρχε πλειοψηφία από την παράταξη της κ. Δούρου στην συνεδρίαση . Οπότε και το δικό τους θα γινόταν (η νέα χωματερή) και τους μάγκες θα έκαναν ότι τάχα αυτοί δεν ήθελαν.
Όμως δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά . Και συνεννοήθηκαν μυστικά και πήγαν στα μουλωχτά και τα ψήφισαν όλα λέγοντας μάλιστα πως ο ΕΔΣΝΑ δεν ευθύνεται για τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις !
Προτίμησαν να γελοιοποιηθούν (γιατί πριν από λίγο καιρό άλλα έλεγαν) και να ψηφίσουν με χέρια και με πόδια για την νέα χωματερή “αθωώνοντας” παράλληλα και την κ. Δούρου για την αδράνεια και τις καθυστερήσεις του ΕΔΣΝΑ που τις ξέρει και ο τελευταίος κάτοικος της Αττικής.
Τι συνέβη λοιπόν; ποιο “αόρατο” χέρι τα σχεδίασε όλα αυτά; Ποιος είναι ο πραγματικά κερδισμένος από την απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ; Ποιος μεθόδευσε το αδιέξοδο στον ΧΥΤΑ και ποιος θα προτείνει τώρα τις “λύσεις”; Και κυρίως ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν και να συντηρούν την νέα χωματερή (αν γίνει φυσικά);
Υπάρχουν κάποιοι που έστησαν όλο αυτό το “κομπρεμί” που λένε στην πολιτική αργκό . Ο όρος κομπρεμί χρησιμοποιείται για να γίνει αναφορά σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, συνδιαλλαγές και συμφωνίες ή αλλιώς θεσμικές και παραθεσμικές αλλαξοκωλιες.
Και για να το κάνουμε ακόμα πιο πικάντικο το θέμα .. Μήπως (ρωτάμε) υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται με ΟΛΕΣ τις επεκτάσεις της χωματερής και το 1991 και το 2004 και το 2019; Για να δούμε θα απαντήσει κανείς ή θα τους τσιγκλήσουμε ακόμα πιο πολύ..
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου