Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

3.362 προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους και hotspots ελέω προσφυγικού – Οι ειδικότητες που ζητούνται



Σύμφωνα με το «σχέδιο Μουζάλα για τους πρόσφυγες», θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο 1.600 έκτακτοι υπάλληλοι μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

Τέλος 1.500 θέσεις θα δημιουργηθούν σε κοινωνικές δομές δήμων. Το νέο προσωπικό, σύμφωνα με το Έθνος, θα προέρχεται από μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων όπως: διοικητικοί, οδηγοί, γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, τεχνολόγοι, μηχανικοί και τοπογράφοι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διάφοροι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.), προσωπικό καθαριότητας, φύλακες κ.λπ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μουζάλας πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πρόσληψη από το Μάιο 1.600 πενταμηνιτών μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων

Ζήτησε από τους δημάρχους, όπως και από τους περιφερειάρχες, να δώσουν λίστες με χώρους προσωρινής διαμονής (Διαβάστε ΕΔΩ), καθώς, όπως είπε, «θα πρέπει κάθε εβδομάδα να βρίσκουμε χώρους για περίπου 15.000 άτομα!»

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε ότι:

-Μετατρεπόμαστε από χώρα transit σε χώρα εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών οι οποίοι θα μείνουν για δύο με τρία χρόνια! Όταν, πάντως, ρωτήθηκε εξερχόμενος της συνεδρίασης από τους δημοσιογράφους, απέφυγε  να απαντήσει, κάνοντας λόγο γενικά  «για ένα διάστημα». Παράλληλα, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι “από χώρα διέλευσης μπαίνουμε σε μια ενδιάμεση φάση κατά την οποία πρόσφυγες θα παραμείνουν στη χώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί  δυναμικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης”.

-Η Ειδομένη πρέπει να θεωρείται πλέον κλειστή και γι’ αυτό το λόγο θα μειωθούν οι προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας.

Πηγή: aftodioikisi.gr -City Face


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου