Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Πέλλα: Πέταξαν γουρουνοκεφαλές για να μην πάνε οι πρόσφυγες Εικόνες ντροπής



Εικόνες ντροπής από την Πέλλα, όπου άγνωστοι πέταξαν γουρουνοκεφαλές μέσα στο στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη στη Σκύδρα, για να μην φιλοξενηθούν πρόσφυγες. 
Σκύδρα
Νέες εικόνες ντροπής από την Πέλλα, όπου άγνωστοι πέταξαν γουρουνοκεφαλές μέσα στο στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη στη Σκύδρα, προκειμένου να εμποδίσουν -όπως εκτιμούν- τη προσωρινή φιλοξενία προσφύγων.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, στόχος της κίνησής τους είναι να καταστήσουν τον χώρο «μολυσμένο» για τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και εκείνοι να μην εγκατασταθούν εκεί, σε περίπτωση που υπήρχε τέτοιο σχέδιο.
Κατά το ίδιο σκεπτικό, εάν «μολυνθεί» το έδαφος με αίμα χοίρου, οι μουσουλμάνοι θεωρούν το χώρο ακάθαρτο και δεν δέχονται να μείνουν εκεί...
Πρόκειται για νέο περιστατικό ξενοφοβίας στην Πέλλα.
Προηγήθηκαν, πριν από μία εβδομάδα, «ανεξήγητες» φωτιές σε στρατόπεδα στα Γιαννιτσά που προορίζονταν για τη στέγαση προσφύγων, ενώ προ ολίγων 24ώρων (την περασμένη Πέμπτη) κάτοικοι του χωριού Αθύρα όργωσαν με τρακτέρ, φορτωτές και άλλα μηχανήματα έκταση 100 στρεμμάτων, η οποία προοριζόταν να φιλοξενήσει 3.000 πρόσφυγες.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη κίνηση με γουρουνοκεφαλή είχε σημειωθεί και πριν από το άνοιγμα του κέντρου μετεγκατάστασης στο Σχιστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου