Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

"Πονηρούλη … κυρ-Δήμαρχε!" Του Γιώργου Κομματά*



 ‘'Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια'' προσπαθεί να πετύχει ο Δήμαρχος Ιλίου κ.Ζενέτος εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα που ενέκυψε με τους πρόσφυγες και την ανάγκη ανεύρεσης χώρων που θα μπορούσαν προσωρινά να τους φιλοξενήσουν. Με παραπλανητικό τρόπο προσπαθεί να εκτρέψει την ατζέντα από τα πραγματικά γεγονότα και με την συνδρομή των ΜΜΕ, που λόγω της επικαιρότητας ήταν στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», να ανοίξει ζητήματα που δεν υφίστανται.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, που η ‘'αντικειμενική ενημέρωση'' αυτές τις μέρες δημιούργησε αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Την Κυριακή 28/02/16 το πρωί παραβρέθηκα στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγίων Αναργύρων -Καματερού όμορου Δήμου στο Πάρκο όπου βρισκόταν ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής κύριος Βασίλης Παπαδόπουλος ,ο Συνταγματάρχης –Μηχανικός του Ε.Σ. κύριος Κλούβας ,ο Δήμαρχος Ιλίου και τριμελής αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με επικεφαλής την κ. Alexandra Krause προκειμένου να ελέγξουν τον χώρο που φιλοξένησε τον καταυλισμό για τους σεισμόπληκτους το 1999.

 Στο χώρο αυτό και με βάση τα standards που η Αρμοστεία έθετε για την δημιουργία προσωρινού καταυλισμού επιλέχθηκε ο περιφραγμένος χώρος που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατασκευάζει βοηθητικό γήπεδο και είναι σε φάση σχεδόν ολοκλήρωσης. Χωρίς να απαιτηθούν χωματουργικές εργασίες ή περίφραξη θα μπορούσε άμεσα την άλλη μέρα να αναπτυχθούν σκηνές για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, που κατά εκατοντάδες φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Το αίτημα αυτό στάλθηκε στον ΑΣΔΑ ως τον φορέα που διαχειρίζεται το Πάρκο και κοινοποιήθηκε στους όμορους Δήμους του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων Καματερού. Ενώ ο Δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων Καματερού δεν είχε αντίρρηση ο Δήμαρχος Ιλίου συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο όπου εισηγήθηκε να μην παραχωρηθεί ο χώρος που επιλέγηκε και ήταν το αίτημα του Υπουργείου αλλά να παραχωρηθεί διπλανός χώρος, ο οποίος ήταν αδιαμόρφωτος και με πολλά μπάζα. Το Υπουργείο έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, στα πλαίσια της συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών, αποδέχτηκε την πρόταση και την Δευτέρα το πρωί συνεργεία του Στρατού άρχισαν να διαμορφώνουν τον χώρο, όπου διαπιστώθηκε σαθρότητα του εδάφους με συνέπεια να αποφασιστεί η αναστολή των εργασιών. Επαναλαμβάνω είναι ο κ.Ζενέτος που πρότεινε τον συγκεκριμένο χώρο και κανένας άλλος και όσο και να σκούζει στα κανάλια ότι τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέδειξαν τον χώρο, αδιάσειστο στοιχείο είναι τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, τα οποία τον διαψεύδουν. Ο ισχυρισμός του κ.Ζενέτου ότι ο χώρος δεν είχε πρόβλημα μιας και εκεί υπήρχε ο καταυλισμός των σεισμόπληκτων, δεν ευσταθεί γιατί ο καταυλισμός αυτός δεν ήταν με σκηνές αλλά με λυόμενα σπιτάκια με δάπεδο.
Η συγκεκριμένη στάση του κ.Ζενέτου και τα υπονοούμενά του δημιούργησαν τη λάσπη που ρίχτηκε στο ανεμιστήρα για να εμφανιστούν δημοσιεύματα όπως της Καθημερινής 2/3σελ.16 :''Ίντριγκες, μικροκομματικά και μικροτοπικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την ιστορία είπα-ξείπα της κυβέρνησης όσον αφορά τη δημιουργία προσωρινού χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο Πάρκο Τρίτση'' και συνεχίζοντας πιο κάτω θεωρητικοποιεί το ζήτημα αναστολής με το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση ‘'φανερώνει την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου αλλά και κοινής λογικής στη διαχείριση της κρίσης'' .
Δεν το κρύβει άλλωστε ο συγκεκριμένος Δήμαρχος και σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει την κατακραυγή του στη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ,φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αγορεύσει τον Στρατό σαν την μόνη σοβαρή υπόθεση που μπορείς να συνεννοηθείς!(Σκάι.tv 04/03/16)
Και αν με τη συγκεκριμένη στάση του ο Κ .Ζενέτος εμπόδισε την δημιουργία του καταυλισμού στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο επανέφερε ζητήματα που έχουν σχέση με τα όρια του Πάρκου Αντώνη Τρίτση, που χρόνια τώρα έχουν ξεκαθαριστεί .Ανέφερε στη δευτερολογία του ότι το νότιο τμήμα του Πάρκου, δεν είναι Πάρκο(!) αλλά ένα κομμάτι 140 στρεμμάτων είναι του Δήμου Ιλίου, 20 στρέμματα είναι του ΕΟΜΜΕΧ ,άλλα 23 στρέμματα στον ΕΛΟΤ και άλλα 20 στέμματα στον ΟΑΕΔ και μάλιστα τονίζοντάς το δύο τρεις φορές τα χαρακτήρισε οικοδομικά τετράγωνα και όχι Πάρκο. Είναι έτσι ή ακολουθώντας το πες-πες στο τέλος κάτι θα μείνει.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και προσπάθεια καταπάτησης και αποκοπής μιας τεράστιας περιοχής του Πάρκου. Οι ισχυρισμοί του κ.Ζενέτου είναι αβάσιμοι και αυτό γιατί:
Α) Το τοπογραφικό παραχώρησης από την ΚΕΔ στον ΟΡΣΑ για την δημιουργία του Πάρκου (ΑΒΚ 67 πρώην ΒΚ822) τοποθετεί την νότια πλευρά κάτω από την οδό Μπίμπιζα συμπεριλαμβάνοντας φυσικά τον χώρο που ανέφερε ο Δήμαρχος
Β )Με το νόμο Πολιτεία(ν.2880/2001) το Δημόσιο παραχώρησε την κυριότητα και την χρήση στο Δήμο Ιλίου του Γηπέδου και μόνο έκτασης 18 στρεμμάτων και όχι 140
Γ) Δηλώσατε κ.Ζενέτο ,με την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου σας ,στο κτηματολόγιο την παραπάνω έκταση χωρίς να προσκομίσετε κανένα τίτλο κυριότητας παρά μόνο δήλωση χρησικτησίας .Βέβαια και πάλι για να δημιουργείστε προηγούμενο καθότι χρησικτησία επί δημόσιας περιουσίας δεν υφίσταται από το 1915.Για την δήλωση σας αυτή η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας έχει κάνει ένσταση στο Κτηματολογικό γραφείο Περιστερίου και εκκρεμεί η εξέταση της υπόθεσης.
Δ) Πράγματι το 1987 ακούστηκε ότι στο Πάρκο θα παραχωρούνταν εκτάσεις για την δημιουργία υπηρεσιών του ΕΛΟΤ,ΕΟΜΜΕΧ(ο οποίος σήμερα δεν υπάρχει )και του ΟΑΕΔ. Οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις προκάλεσαν την οργή και την αντίδραση των ξεχωριστών τότε Δήμων Αγίων Αναργύρων και Καματερού και με την συμμετοχή των κατοίκων αυτών των περιοχών προχώρησαν στην δενδροφύτευση της νότιας περιοχής με πεύκα, τα οποία το 2007 συμπληρώθηκαν με άλλα 1000 πεύκα που φύτεψαν Σχολεία και οι ΄΄Φίλοι του Πάρκου''. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός καταπληκτικού δάσους (φώτο) που απολαμβάνουν οι επισκέπτες. Αυτόν τον χώρο κ.Ζενέτο θέλετε να τον μετατρέψετε σε οικοδομικά τετράγωνα; Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού σας βρισκόταν ακριβώς αυτό, η οικοπεδοποίηση του Πάρκου ,με την πρόσφατη πρότασή σας για ανάληψη από τον Δήμο σας της διαχείρισης όλης της έκτασης του Πάρκου;
Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα σαν Δερβέναγας της περιοχής, αλλά χωρίς χρυσόβουλα, απευθύνεστε στο Υπουργείο Μετανάστευσης με την απειλή ‘'να ζητήσουν άδεια από τον Δήμο Ιλίου ειδάλλως να μη πατήσουν εδώ το πόδι τους για να κάνουν χώρο φιλοξενίας''. Από που αντλεί ο κ. Ζενέτος το ηθικό δικαίωμα και υπερασπίζεται κάτι που είναι πέρα για πέρα αίολο; Αλλά και αν το υπουργείο ζητήσει άδεια από το Δήμο Ιλίου, στα διοικητικά όρια του οποίου είναι το Πάρκο, πιστεύει ο κ.Ζενέτος ότι θα εγγράψει κάποιο εμπράγματο δικαίωμα ; Θα αποκτήσει κυριότητα σε κάτι που δεν έχει; Φτηνή μικροπολιτική σε όλο της το μεγαλείο για να οικοδομήσει έναν αντιπολιτευτικό λόγο για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους στις πλάτη και την ανάγκη αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος που ταλανίζει την πατρίδα μας.
Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας που κατατρεγμένος από το σπίτι και τον τόπο του έφθασε στη χώρα μας για να μεταβεί σε ένα ασφαλές προορισμό της Ευρώπη θέλει τόλμη και αρετή. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν προέχει μόνο η βόλεψη μας κλείνοντας τα μάτια στο δράμα αυτών των ανθρώπων και όλοι και όπως ο καθένας μπορεί οφείλουμε να σταθούμε πραγματικά Αλληλέγγυοι και να αποδείξουμε ότι βρισκόμαστε πάνω σε αυτό τον πλανήτη όχι ως παραθεριστές αλλά ως άνθρωποι που σεβόμαστε απόλυτα και με πάθος τα ανθρώπινα ιδανικά και τη ΖΩΗ.
ΥΓ 1. Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο μπορείτε να δείτε στο link : http://www.hellasnews.tv/site/index.php?option=com_seyret&Itemid=90&task=videodirectlink&id=1391 η δευτερολογία του κ.Ζενέτου στο 1:57:00 έως 2:02:22(5 λεπτά) επίσης στα πρώτα 45 λεπτά θα δείτε την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα.
ΥΓ 2.Ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός του Δημάρχου προς το πρόσωπό μου αποκαλώντας με ΄΄αυτός ο τύπος'' θα μπορούσε κάλλιστα να απαντηθεί .Σκοπός αυτού του άρθρου όμως δεν είναι η αντιπαράθεση ‘'επί προσωπικού'' αλλά οι διαστρεβλώσεις που ο κ.Ζενέτος με αφορμή το προσφυγικό επιχείρησε να δημιουργήσει. Εξάλλου οι προσβολές πολλάκις χαρακτηρίζουν αυτούς που τις εκστομίζουν.
Γιώργος Κομματάς (Χειρούργος -Ορθοπαιδικός ,Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού)
ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr/article/6336558/-ponirouli-%E2%80%A6-kur-dimarxe-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου