Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Συνελήφθη στην Κύπρο ο Γ. Κοκότσης της «Ηλέκτορ»



Συντάκτης: 
Λευκωσία: Ανταπόκριση 
Έφτασε το μεσημέρι στην Κύπρο και συνελήφθη από τις αρχές, ο διευθυντής της συμφερόντων Μπόμπολα εταιρείας «Ηλέκτορ» Γιάννης Κοκότσης, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το σκάνδαλο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) Πάφου.

Ο Γιάννης Κοκότσης μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση και αύριο θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης. Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν από τα τραπεζικά ιδρύματα να τους παραδώσουν τα στοιχεία όλων των συλληφθέντων για το σκάνδαλο, μετά την εξασφάλιση από το δικαστήριο διαταγμάτων άρσης του τραπεζικού τους απορρήτου.
Ο Κοκότσης κατονομάζεται από τον διευθυντή του ΧΥΤΑ Μιχάλη Μιχαήλ ως το πρόσωπο που του έδωσε οδηγίες να εκδίδει πλαστά τιμολόγια ώστε να δικαιολογούνται οι μίζες που δίνονταν, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, στους Σάββα Βέργα τέως δήμαρχο Πάφου και τον οικονομικό διευθυντή του δήμου Δημήτρη Πατσαλίδη.
Για την ίδια υπόθεση τελούν υποκράτηση άλλα πέντε πρόσωπα, ανάμεσα τους του ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης έξι ετών για το σκάνδαλο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου..

Ανεστάλησαν όλες οι πληρωμές στην «Ηλέκτορ»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον νυν δήμαρχο Πάφου Φ. Φαίδωνος, μετά τις αποκαλύψεις του των τελευταίων ημερών κάποιοι ανησύχησαν πάρα πολύ και προσπαθούν να τον φιμώσουν με διάφορες ενέργειές τους.  Σημείωσε ότι έχουν ανασταλεί όλες οι πληρωμές προς την εταιρεία «Ηλέκτορ», τόσο για τον ΧΥΤΑ Πάφου, όσο και την ΟΕΔΑ Κόσιης, μέχρι να διερευνηθεί σε ποιο βαθμό έγιναν υπερχρεώσεις.
Σε σχέση με τον ΧΥΤΑ Πάφου ανέφερε ότι εκδίδονταν εικονικά τιμολόγια με τη συγκατάθεση εταιρειών για δήθεν εργασίες που έκαναν και ακολούθως αφού εξαργυρώνονταν οι επιταγές για να μοιράζονται οι μίζες, πληρωνόταν ο ΦΠΑ που τότε ήταν 15% για να φαίνονται όλα νομότυπα. Εξήγησε πως το κύκλωμα για τον ΧΥΤΑ Πάφου ήταν κλειστό και σε αυτό εμπλέκονται ο τέως δήμαρχος Πάφου που ήταν και πρόεδρος του ΧΥΤΑ, αλλά και ο οικονομικός διευθυντής του δήμου Πάφου, που ήταν και οικονομικός σύμβουλος στον ΧΥΤΑ.
 πηγη: ΕΦΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου