Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Οι νέες γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΣΔΑ και του ΥΠΑΠΕΝ επί του τελικού κειμένου της 2ης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής.



Εν όψει της συνεδρίασης της επιτροπής διαβούλευσης της περιφέρειας Αττικής, που έχει οριστεί για την  Δευτέρα 30/5/2016, η ΠΡΩΣΥΝΑΤ ζήτησε να γνωστοποιηθούν οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου εσωτερικών, του υπουργείου ενέργειας και περιβάλλοντος και της περιφέρειας Αττικής, επί του τελικού κειμένου της 2ης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής.
Μετά από το αίτημα της ΠΡΩΣΥΝΑΤ η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου κοινοποίησε τις «Επισημάνσεις / Παρατηρήσεις επί της 2ης Αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εστάλη στον ΕΔΣΝΑ στις  26 Μαΐου (έγγραφο με ημερομηνία 12 Μαΐου 16) και  τις «Παρατηρήσεις επί της μελέτης επικαιροποίησης  του ΠΕΣΔΑ Αττικής» που εστάλησαν  στον ΕΔΣΝΑ, από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την ίδια ημέρα (26/5, έγγραφο με ημερομηνία 16 Μαΐου 16).
Ο antilogos.15 δημοσιεύει σήμερα ασχολίαστες τις γνωμοδοτήσεις με την επισήμανση πως και στις δυο γνωμοδοτήσεις επαναλαμβάνονται οι παρατηρήσεις που είχαν διατυπωθεί και κατά την πρώτη διαβούλευση τον Σεπτέμβριο του 2015 περί ασάφειας και αοριστίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2015,  στην δική μου σύντομη παρέμβαση στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης http://andi-drasi.blogspot.gr/2015/09/2.html είχα επισημάνει τις ασάφειες αυτές και είχα πει πως «νομίζω πως χάνουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε ένα σύγχρονο ΠΕΣΔΑ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας».
Η εκτίμηση σήμερα είναι πως παρά τις παρατηρήσεις για ασάφεια και αοριστία του συνόλου των συλλογικοτήτων , των πολιτών  και των υπηρεσιών που συμμετείχαν στην  διαβούλευση για την 2 αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, σήμερα η πρόταση είναι περισσότερο ασαφής και από την προ της διαβούλευσης περίοδο.
Αναφέρομαι ειδικότερα στις 2;  ΜΕΑ του Κεντρικού Τομέα , την ΜΕΑ  του τομέα της Ν.Α Αττικής και στο δίκτυο των ΧΥΤΥ που εξακολουθεί να μην υπάρχει.  Εκεί που υπάρχει τα πράγματα είναι σαφή  είναι στην υπόθεση του ΕΜΑΚ Φυλής που όμως προσωπικά διαφωνώ και θεωρώ ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη την αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας.
Η τρίμηνη περιπέτεια με τις οσμές στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να μας δείξει πως μια τρίτη γραμμή επεξεργασίας 100.000 ΒΑΑ tn στο ΕΜΑΚ,  θα επιδεινώσει πάρα πολύ τη ήδη απαράδεκτη κατάσταση.
 Η απόφαση αυτή κατά την γνώμη μου πρέπει να επανεξετασθεί και να αναθεωρηθεί και βέβαια να μην υπάρξει ούτε σκέψη για αδειοδότηση της WATT προκειμένου να λειτουργήσει ΜΕΑ 100.000 tn εντός της ΟΕΔΑ.
Δημοσιεύουμε σήμερα (ασχολίαστες) τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών με την ελπίδα αυτήν την φορά οι παρατηρήσεις τους να πιάσουν περισσότερο τόπο από ότι οι προηγούμενες. 

οι γνωμοδοτήσεις- παρατηρήσεις εδω: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου