Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΑΥΤΟ το ΜΕΤΑ να μας λείπει…. Ας αθωώσουν μόνοι τους τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΟ: Αντώνης Καραβάς του ΜΕΤΑ στην ΕΡΤopen από το 1,40 και μετά: Στο ζήτημα των δικαιωμάτων αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση είναι σε όλα τα επίπεδα χειρότερη και από τις προηγούμενες … είναι το ίδιο σκληρή αν όχι χειρότερη από τις προηγούμενες στο θέμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των μεταναστών..
Σχόλιο δικό μου.. ΑΥΤΟ το ΜΕΤΑ να μας λείπει…. Ας αθωώσουν μόνοι τους τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.


meta-polles-simaies603-isiaΣτο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ, δύο μέλη της που υπέγραψαν το σχετικό κείμενο, ο Αντώνης Καραβάς και η Βάσω Αμπελογιάννη μιλούν στην εκπομπή «ΕΡΤopen Στάση Ενημέρωσης» και στο Γιώργη Χρήστου. Η εκπομπή μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen στους 106,7 FM.
«Η Πρωτοβουλία αυτή απαντά στην ανάγκη να προχωρήσει το ΜΕΤΑ και να προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες αντίστασης και ανατροπής της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής, ενάντια και σε μια επίπλαστη ενότητα αλλά και σε παραλυτικές ισορροπίες που είχαν δημιουργηθεί μέσα στην παράταξη (π.χ., κυβερνητικός συνδικαλισμός, παραγοντισμός κ.λπ.)», υπογραμμίζει ο Αντώνης Καραβάς, σημειώνοντας πως «δεν έχει σημασία να κρατάς θέσεις στα Συνδικάτα, όταν αυτές δε βοηθούν την πραγματική πάλη, την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα. Και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, όπου θα πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια, μια εκκίνηση από την αρχή».
«Η παράταξη η δική μας θέλουμε να παίξει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση του συνδικαλιστικού – εργατικού κινήματος, σε όλο του φάσμα του», σημειώνει από την πλευρά της η Βάσω Αμπελογιάννη, σημειώνοντας πως στην παράταξη «υπήρχαν “σύντροφοι”, που λειτούργησαν και λειτουργούν με “άλλον τρόπo”: δηλαδή, αυτό που είχαν ως πρόσταγμα δεν ήταν η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, αλλά η υπεράσπιση των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό που ζήσαμε κεντρικά στελέχη της συνδικαλιστικής παράταξης, και ειδικά το τελευταίο διάστημα, που αντί να αποδομούν την πολιτική της κυβέρνησης, να γίνονται οι απολογητές της κυβέρνησης, προφανώς και δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων». Με βάση τις αποφάσεις του ΜΕΤΑ, υπογραμμίζει, «οι συνδικαλιστές αυτοί θα πρέπει να διαλέξουν ποιο κοστούμι θα φοράνε. Δεν μπορούν να φοράνε και το κοστούμι του συνδικαλιστική του ΜΕΤΑ και να φοράνε και το κοστούμι του κυβερνητικού συνδικαλιστή στις συναντήσεις στα υπουργεία και κάποιοι από αυτούς να φοράνε και το κοστούμι αυτού που υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική γιατί έχουν πάρει και θέσεις στην κυβέρνηση».
  • Εδώ το βίντεο – απόσπασμα της εκπομπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου