Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Νέο αίτημα για έκδοση του Λ. Μπόμπολα από τις κυπριακές αρχές


Νέο αίτημα στις ελληνικές αρχές για την έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, το οποίο περιλαμβάνει επιπρόσθετα στοιχεία που προέκυψαν στο μεσοδιάστημα, υπέβαλαν οι κυπριακές αρχές μετά την ακύρωση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία (Γενική Εισαγγελία) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το νέο ένταλμα έχει ήδη διαβιβασθεί στην Αθήνα, η οποία αναμένεται να κινήσει τη σχετική διαδικασία από την αρχή. Με βάση τα νέα δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα στις επόμενες 60 μέρες, χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Οι ελληνικές δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει, πριν από το Πάσχα, επιπρόσθετα στοιχεία από τις κυπριακές, ορίζοντας την 6η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, ως την ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδρίαζε εκ νέου το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει επί του κυπριακού αιτήματος.
Παρά το γεγονός ότι στη Λευκωσία επίσημα το νέο ένταλμα προέκυψε ένεκα νέων στοιχείων, ανεπίσημα εκφράζονταν φόβοι για απόρριψη του αιτήματος, εάν δεν προσκομίζονταν νέα στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται στον Λ. Μπόμπολα διεπράχθησαν εντός της κυπριακής επικράτειας και ως εκ τούτου τα τοπικά δικαστήρια έχουν αρμοδιότητα.
Στον νέο φάκελο που απεστάλη στην Αθήνα, υπάρχει μαρτυρία που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο επιχειρηματίας προσπάθησε να δωροδοκήσει επί κυπριακού εδάφους.

 http://www.avgi.gr/article/6498370/neo-aitima-gia-ekdosi-tou-l-mpompola-apo-tis-kupriakes-arxes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου