Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

ΚΚΕ και ΧΥΤΑ Φυλής . Δήθεν.. του Θωμά Μπιζά Στην συγκέντρωση των οργανώσεων της δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ  για τον ΧΥΤΑ Φυλής,   μεταξύ άλλων μίλησε και ο κ. Τσουμπρής που είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Φυλή και η ομιλία του δημοσιεύτηκε σε διάφορα τοπικά μέσα .
Όπως  ήταν φυσικό τα μέσα ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τις  συκοφαντικές επιθέσεις  του κ. Τσουμπρή  στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων της δυτικής Αθήνας που τις χαρακτήρισε ψευτοκινητοποιήσεις για τα μάτια του κόσμου κατηγορώντας μάλιστα για αυτό την Ριζοσπαστική κίνηση Φυλής.
Ξεπερνά κάθε όριο αμετροέπειας ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

 Ο κ. Τσουμπρής που κατηγορεί την Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής ότι κάνει  ψευτοκινητοποιήσεις για τα μάτια του κόσμου, καλά θα κάνει  να μας πει πρώτα για τις κινητοποιήσεις κάνει αυτός και το κόμμα του για το  κλείσιμο του ΧΥΤΑ και μετά να ασχοληθεί με τους άλλους.
Στο περιφερειακό συμβούλιο που συζητούσε το ΠΕΣΔΑ , ο κ. Τσουμπρής πήγε  μόνος του και κάθισε σε μια γωνιά να βλέπει από απόσταση τους συμπολίτες του  να διαμαρτύρονται.
Από τις τοπικές συγκεντρώσεις των συλλογικοτήτων της Φυλής,  ο κ. Τσουμπρής είναι μονίμως απών.
 Το σωματείο των εργαζομένων στον δήμο Φυλής που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ,  δεν  εμφανίστηκε καθόλου στο περιφερειακό συμβούλιο και μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση που να ζητά το κλείσιμο της χωματερής . Δεν συζητάμε για κινητοποιήσεις   του σωματείου για το κλείσιμο της χωματερής.. αυτά θα ήταν επαναστατικές υπερβολές.
Ο δήμος Πετρούπολης που  την διοίκηση του την έχει το ΚΚΕ,  απουσίαζε από  το περιφερειακό συμβούλιο.

Σημειωτέον πως ο δήμος Πετρούπολης μαζί με τον δήμο Φυλής,  είναι οι δήμοι που υφίστανται περισσότερο από όλους τους άλλους τις συνέπειες από την χωματερή.  

Και όμως.  Ούτε τους κατοίκους κινητοποίησε ο δήμαρχος,  ούτε εμφανίστηκε ο ίδιος  στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ζητήσει το κλείσιμο του ΧΥΤΑ.  
Ο δήμος Πετρούπολης ακόμα και από μόνος του θα μπορούσε  να σταματήσει ότι σκέψεις και σχέδια υπάρχουν για την παραμονή του ΧΥΤΑ,  αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Οι δημοτικές παρατάξεις που στήριξε το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας λέει ο κ. Τσουμπρής.
 Η πρώτη γραμμή για τον κ Τσουμπρή  θα  είναι μάλλον στο κινηματοθέατρο του Καματερού που μάζεψε το ΚΚΕ το κομματικό του ακροατήριο να του μιλήσει για την Φυλή και όχι  στους δρόμους και στις συνεδριάσεις του περιφερειακού Συμβουλίου.  
Στο ΚΚΕ γνωρίζουν πολύ  καλά πως  με δελτία τύπου και με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων δεν κλείνουν οι χωματερές. Σιγά μην τρομάξει το περιφερειακό συμβούλιο από τα δελτία τύπου και τις κλειστές κομματικές συγκεντρώσεις  του ΚΚΕ. 
Άλλωστε τι διαφορετικό κάνει και ο δήμαρχος της Φυλής; Βγάζει αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων πως δεν θέλει τάχα την χωματερή , αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτα για να την κλείσει.
Ας αφήσουν λοιπόν στο ΚΚΕ τις εξυπνάδες και τις εύκολες κριτικές και ας κινητοποιήσουν  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  τον κόσμο που μπορούν στην Φυλή και την Πετρούπολη για να αλλάξει το ΠΕΣΔΑ. Μετά ας πουν ότι θέλουν και για όποιον θέλουν.
Τα μαθήματα αγωνιστικών συμπεριφορών  εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς δεν γίνονται δεκτά.
Και κάτι τελευταίο για όσους επιμένουν να παραπληροφορούν.  Οι κινητοποιήσεις στην δυτική Αθήνα για την χωματερή οργανώνονται από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στο οποίο συμμετέχουν πολλές συλλογικότητες . Η Ριζοσπαστική Κίνηση είναι απλά  μία από τις πολλές συλλογικότητες που συμμετέχουν στο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Τσουμπρή εδώ:  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου